23948sdkhjf

Nittedal rustfrie først med Trumpf 1000-serie fiberlaser

Ny fiberlaserskjæremaskin fra Trumpf åpner nye markeder for Nittedal Rustfrie. Maskinen kan skjære i en rekke ulike materialer.

På idylliske Holter gård i Nittedal, holder Nittedal Rustfrie hus i det som før var et hønsehus. Daglig leder, Bjørn Erik Døhlie, startet faktisk som lærling i disse lokalene som 12-åring for 40 år siden. Den gangen het firmaet Stålstandard og hovedproduktet var dyrebur. I dag leier de lokaler av barnebarnet til mannen som var hans opprinnelige læremester.

Heisbransjen

Firmaet, som fyller 25 år i 2017, har 80 prosent av omsetningen sin fra heisbransjen. Karmomslutninger og heisinnredninger er de mest etterspurte produktene. Med nåtidens design og byggetrender, ble det etter hvert et økende behov for å kunne skjære i flere metaller enn stål. Dette var bakgrunnen for at Nittedal Rustfrie nå har kjøpt en TruLaser 1030 fra Trumf. Denne fiberlaseren kan, i tillegg til stål, skjære i kobber, bronse og messing. Pantronic er forhandler av Trumpf i Norge, og daglig leder Pål Nesbø forteller stolt at Trumpf er den eneste maskinprodusenten som garanterer at fiberlaseren kan skjære i disse materialene uten at refleksene ødelegger optikken.

Store formater

Med heisbransjen som største kundegruppe, er det en fordel at store plater kan skjæres uten å klippes til først. TruLaser 1030 kan skjære i formater opp til 3 x 1,5 m. Døhlie forteller at de skal investere i en løftearm for å lette behandlingen av de omfangsrike og tunge platene, hvis vekt kan være godt over 100 kilo.

Nye kundegrupper

Med mulighetene for materialvalg som den nye fiberlaseren gir, ser Døhlie for seg at de kan hjelpe andre bedrifter som trenger skjærearbeid i annet enn stål. Han forteller at de fra før har hatt oppdrag fra Kirkenes til Singapore og Florida, og er spent på hvilke markeder den nye fiberlaseren kan åpne for dem.

Fakta:

Produksjonsbedrift 25 km fra Oslo, etablert i 1993. Produserer alt i følge tegninger, men løser ofte ting sammen med kunden.

Trumpf TruLaser 1030 fiber er en «entry-level» løsning med viktige fordeler. I tillegg til de vanlige materialer som stål, rustfritt stål og aluminium, kan jernholdige metaller behandles på en pålitelig og kostnadseffektiv måte. Den energieffektive solid-state laser TruDisk tilbyr praktisk inngang til lasersveising.

For mer informasjon, se www.rustfrie.no eller www.pantronic.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078