23948sdkhjf

Først med Amada fiberlaser i Norge

Totalleverandøren Sifa AS skulle bytte ut sin gamle laserskjæremaskin, da var det ikke tvil om hva de skulle velge; Amada fiberlaser. Da maskinen ble levert for et drøyt år siden var bedriften Norges første med Amada fiberlaser.

Tynnplatespesialisten Sifa AS er en hjørnestensbedrift lokalisert i Selbustrand, Trøndelag, 45 minutters kjøring fra Trondheim og 25 minutter fra Værnes. Her jobber cirka 25 ansatte med alt fra prototyper, små spesialordre og større serier til utvikling og produksjon av egne ferdige produkter type postkasser.

Bedriften er totalleverandør og gjør alt av konstruksjon og produktutvikling, stansing, laserskjæring, vannskjæring, knekking/valsing, sveising, lakkering og montering. I tillegg har Sifa gode samarbeidspartnere innen maskinering og overflatebehandling. Mange av kundene finnes innen elektronikkindustrien i inn- og utland.

Først med Amada fiberlaser

- Da vi besluttet å bytte ut vår gamle laserskjæremaskin var det egentlig naturlig å velge Amada. Gode erfaringer med Amada-maskiner og den norske leverandøren var utslagsgivende, men selvsagt vurderte vi andre maskinløsninger før vi landet på Amada LCG 3015 AJ som første kunde i Norge, forteller Eivind Aune, daglig leder i Sifa AS.

Han mener det er viktig å følge med i den teknologiske utviklingen.

- For oss er det avgjørende å ha moderne, effektiv teknologi. Vi merker at markedet endrer seg fra større serier og færre kunder til mange små ordre. Fiberlasermaskinen er fleksibel og så hurtig at vi får en smidig og lønnsom produksjon. Vi satser også på optimal programvare og jobber med Amadas Dr.ABE på alt vi gjør, sier Aune.

Tenker helhetlig

Sifa er ikke bare langt fremme teknologisk, men også organisatorisk.

- Våre kjerneverdier er kvalitet, leveringspresisjon og godt samarbeid. God etterlevelse av dette har gitt oss en god utvikling og vekst i de senere år, forklarer Eivind Aune, og fortsetter:

- Gjennom de siste årene har vi satset på omstilling med LEAN og teamarbeid og ambisiøse mål som har gitt gode resultater. Vi har oppnådd 30 prosent økt produktivitet og har redusert ledetider og lagerbehov samtidig som leveringspresisjonen har blitt veldig god. Vi jobber mot null kvalitetsavvik. Arbeidet går tvers gjennom hele organisasjonen og vi opplever forbedret arbeidsmiljø og trivsel, noe vi er godt fornøyd med.

Aune mener det handler om overlevelse:

- Hadde vi ikke tatt de nødvendige grep og fokusert på kontinuerlig forbedring ville vi over tid ikke kunnet møte konkurransen i markedet. Nå er vi fremoverlent og kan i større grad styre vår egen retning.

For tiden jobbes det med ISO-sertifisering.

Også egne produkter

For å vise hvor gode Sifa er på å produsere ferdige produkter henter Eivind et produkt fra lageret.

- Se på denne flotte postkassen! Den har vi selv utviklet og produsert på eget hus. Du får den som vegghengt eller frittstående. 500 er solgt til et borettslag og nå kan også privatpersoner kjøpe den. Gjennom å lage et eget produkt får vi dypere forståelse for hvordan vi skal samarbeide med kundene, sier en stolt bedriftsleder.

For mer informasjon besøk: www.sifa.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078