23948sdkhjf

Perfekte dreiebenker for norske forhold!

«Et symbol for kvalitet» er et av slagordene til den tyske maskinprodusenten Weiler. – Denne typen dreiemaskiner er perfekt for norske forhold, mener Per Thelle Jacobsen i Thelle Teknologi AS.

Maskinregisteret blir med for å se hva det er som gjør at Weiler holder så høy profil.

- Vi er nok litt dyrere enn de fleste, men når du først har investert i en Weiler vil du forstå hvorfor vi hevder at Weiler er et symbol på suksess. En tur gjennom fabrikken vil gi deg svar på hvordan vi får det til, sier Walter Nirschl, salgssjef utland hos Weiler Werkzeugmaschinen GmbH.

Vi står i resepsjonen og Walter peker på en gammel maskin.

- Denne dreiebenken fra 1951 er fremdeles i god stand, og vi kan kjøre presisjonskomponenter på den. Dagens manuelle maskiner er bygd på samme lesten, så det er mange tiår med utvikling og raffinering av teknologien som er bygd inn i våre produkter, Walter tar oss inn i fabrikklokalene.

Ganske enkelt presisjon

- Vi legger ned mye arbeid i kvaliteten, og presisjonen er det viktigste for våre kunder. Alle maskiner måles på alle mulige måter underveis i fremstillingsprosessene, maskinene testes et helt døgn før de forlater fabrikken. Alle resultater protokollføres. Men, også når maskinen er installert hos kunde, måles alt på nytt og testkjøres før kunden tar maskinen i bruk. Hemmeligheten er ganske enkelt presisjon i alle ledd, forklarer Walter.

Han legger til at Weiler lager spesialbygde maskiner på forespørsel, og da kan spindelpresisjonen være ned på en halv mikron, mens den på standardmaskinene er på en mikron.

Tjener penger

Weiler ligger i et noe høyere prissjiktet sier du, men hvordan tjener kundene inn igjen investeringen?

- Som sagt, vi er kjent for høy kvalitet og det betyr samtidig at du kan forvente å ha maskinen i drift uten uplanlagte produksjonsstans. Det går fort å sette opp maskinen så man får minimalt med stopptid ved omstilling til nye deler. Summen av dette er lav kostnad per del og rask avkastning på investeringen, gjerne så fort som halvannet til to år avhengig av driftsform, svarer salgssjefen.

Weiler benytter Siemens CNC styringer med egenutviklet programvare. Andre elektriske komponenter kommer også fra Siemens.

- Alle maskinene utvikles av og settes sammen her hos oss, og vi utfører det meste av produksjonen selv. Unntaket er dekslingen som utføres av en ekstern leverandør. Serviceavdelingen består av et trettitall kvalifiserte fagfolk, så vi stiller til disposisjon for våre kunder, uttaler Walter.

Perfekt for norske forhold

I antall produserer Weiler mange maskiner rettet mot opplæring, skoler og universiteter i tillegg til et større antall maskiner til generell teknisk industri. Dreiebenkene får du som manuelle, syklusstyrte eller helstyrte. De største maskinene har opp mot 15 meter dreielengde, men kan spesialbestilles opp til 30 meter.

- Weilers E og C-serie maskiner kan også benyttes som syklusstyrte eller manuelt. Et av konkurransefortrinnene er at det er enkelt å komme i gang med en jobb, uansett kompleksitet. Siden maskinene er høypresisjonsmaskiner passer de til norske forhold som preges av høy kvalitet, små serier, prototyper og reparasjon, uttaler Per Thelle Jacobsen hos den norske maskinforhandleren Thelle Teknologi AS.

Han har mer enn 20 års erfaring med Weiler i Norge.

- Weiler lager maskiner for applikasjoner, ikke bransjer, og kundene kan få maskinen sin helt etter eget ønske. Dette, og den høye kvaliteten, er gjerne det som gjør at har en kunde først investert i en Weiler fortsetter de med det når de skal ha en ny maskin, mener Per, og legger til:

- Jeg skal delta på maskinmessen VTM på Odense Congress Center 28. februar til 3. mars i år, så det er bare å ringe meg så kan vi se på Weiler-maskiner der, inviterer Per Thelle Jacobsen.

Fakta:

Weiler Werkzeugmaschinen GmbH ble etablert i 1938 av familiene Weiler og Hubmann i Herzogenaurach. I dag eies bedriften av familien Eisler og har over 500 ansatte. Allerede i 1972 kom Weiler med sin første CNC-styrte maskin. Mer enn 150.000 maskiner er solgt på verdensbasis.

Selskapet er kjent for høy kvalitet og leverer et 20-talls standard dreiemaskinmodeller i tillegg til et knippe radialbormaskiner. Dessuten kan nesten hver eneste maskin kundetilpasses på ulike måter.

For mer informasjon besøk: www.weiler.de eller www.thelleteknologi.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.29