23948sdkhjf

Øker produktiviteten med ny kantpresse

Den svenske verkstedbedriften Stans & Press i Olofström AB vurderte flere alternativer, men endte med å investere i en ny, stor kantpresse fra Bystronic. Over 25 års erfaring med de sveitsiske maskinene bidro sikkert også til det valget.

Stans & Press i Olofström AB ligger i Vilshul en mil nord for Olofström i sørlige Sverige. Her bor det rundt 300 personer. Med sine 70 ansatte i verkstadsbedriften er man dominerende på stedet, men det er ikke bare i det lille samfunnet man er store. Bedriften har lokket store kunder som Volvo AB, Scania, Alfa Laval og flere av de største industrigigantene.

– Men også små og middels store oppdragsgivere har oppdaget vårt mangfoldige arbeid vi utfører her i Blekinge. Vi har også en fabrikk i Kallinge som jobber med vannskjæring og en i Blomstermåla som driver med laserskjæring og knekking, så vi legger oppdragene der det gagner våre kunder best, sier Per-Olof Clarin, adm. Direktør i Stans & Press i Olofström AB.

Store og små kunder

I lokalene laserskjærer, grader, knekker, sliper, tromler, borrer, gjenger, monteres og foredles et par tusen tonn platematerialer årlig. I selskapet finnes det seks laserskjæremaskiner og åtte kantpresser.

- Da vi for drøyt et år siden kjøpte den lille kompakte kantpressen Xpert40 ble vi kjent med fordelene med å sammenkople prosessen fra Bystronics laserskjæremaskin, via programvaren BySoft 7 og att kople den til kantpressen. I den sammenkoplingen kan vi lage meget kompliserte og presise detaljer som møter kundenes krav, og nå har vi investert i ytterligere en kantpresse, en større, uttaler Clarin.

BySoft 7 Bending = smidighet på 150 tonn

– Allerede i prosessen, når emnet skjæres i laseren, så ligger parametere klare, og der er allerede hensyn tatt til hvor mange knekkinger som skal gjøres senere på detaljen. Disse beregningene er jo ulike avhengig på platetykkelse, type material etc. Programmet viser hvilke knekkeverktøy som skal benyttes, og hvor de skal plasseres samt i hvilken rekkefølge de ulike vinklene skal knekkes, forteller operatør Lars Rydberg, som legger til:

- Det har forenklet prosessen veldig mye. Den nye kantpressen på 150 tonn er like enkel og smidig som den lille, kan ta mye større detaljer naturligvis.

Lysende utstyr

– Maskinen er utstyrt med et lysgitter for syklusdrift, noe som innebærer at så fort emnet forlater verktøyet er den klar til å ta i mot neste del som skal knekkes. Dette uten at man behøver å trykke på pedalen med foten. Resultatet blir økt produktivitet og smidighet, forklarer Rydberg.

Samarbeid gjennom 25 år

– Vi valgte en Bystronic, mest fordi vi har lært å kjenne maskinene godt gjennom de siste 25 årene i bedriften. Men selvsagt så vi på, og undersøkte alternativene før vi valgte den nye større kantpressen Xpert 150. Dennes styrke er koplingen mellom laseren og det produksjonsforberedende arbeidet. Å få til en smidig og intelligent arbeidsflyt gagner både oss og våre kunder, sier Per-Olof Clarin, og legger til:

- Vi var blant de første i Sverige med den lille Xpert 40, og vi har vært så fornøyde at det ble en Bystronic også denne gangen.

To bedrifter med langvarig samarbeid

– Det er en 8-akse-maskin med touchkontroll utstyrt med en komplett produktivitetspakke som gjør denne kantpressen til en meget effektiv og hurtig maskin, mener Thomas Eklund fra Bystronic, og fortsetter:

- Vi er veldig glade over å se den i drift hos Stans & Press. Nylig feiret vi at det var 25 år siden den første leverandørkontrakten ble skrevet. Og jeg er stolt over å si at jeg var med den gangen, for 25 år siden, da en av landets første laserskjæremaskiner ble installert nettopp her hos Stans & Press.

For mer informasjon besøk: www.stanspress.se eller www.bystronic.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203