23948sdkhjf

Btec AS utvider på Bømlo og satser tungt på trådgnist!

Btec AS påtar seg maskineringsoppdrag fra hele landet, og grunnideen bak Btec er å være en langsiktig og sikker underleverandør på maskineringstjenester, med konkurransedyktige priser.

- Vi bak Btec AS har over 20 års erfaring med maskinering av deler til motor og gir, pluss en rekke leveranser offshore og subsea, i edlere metaller og plast. Vi har lang erfaring med produksjon av høyteknologiske komponenter til offshore og marine, er kjent for høy kvalitet, og våre korte leveringstider, forteller daglig leder i bedriften, Øystein Rolfsnes.

Bømlobedriften har i dag 17 ansatte, og i maskinparken finner vi 13 moderne CNC-maskiner fra japanske Mazak. Alle Mazak maskinene har alle samme type Mazatrol styresystem. Dette gjør at operatørene kan arbeide fleksibelt og effektivt i alle maskiner.

- Vi har satset på selvstendighet blant operatørene, de programmerer, tar verktøyvalg og produserer selvstendig. Dette gjør at vi kan effektiv produsere høyteknologiske komponenter med kort innkjøringstid. Dette kommer kundene våre til gode, uttaler bedriftslederen.

Videre består maskinparken av to helautomatiske sager med kapasitet opp til 650mm.

Så det gnister

Btec AS har også etablert egen avdeling siste året med trådgnistmaskiner.

- Trådgnistmaskinene er svært effektive i produksjon av kilespor, skjæring av hull med små toleranser. Disse maskinene gir uante muligheter, og har styrket bredden til Btec, sier Rolfsnes.

Avdelingen består av seks trådgnistmaskiner i forskjellige størrelser samt en senkegnistmaskin. Den største maskinen har kapasitet til å skjære ut detaljer i tykkelse på 600mm med toleranse ned til 0,01mm.

- Denne avdelingen har vært viktig for Btec, og gitt oss et videre spekter av oppdrag, legger Rolfsnes til.

Har stor kapasitet

Btec arbeider i de fleste typer materialer, fra plast til AISI 316L, S165M, Super Duplex, Duplex, 6Mo, Alu.6082, Titan (2/5), Hasteloy, Incoloy, Inconel, POM og PEEK.

- Vi har moderne måleutstyr og produksjonsstyring som sikrer høy kvalitet på våre leveranser. Vi satser på kontinuerlig og systematisk utvikling av vårt personell og søker alltid å være fremst i markedet på produksjonsmetodikk, og opplever at vi er godt rustet til å kunne utføre alt fra små og store serier, til mer komplekse produkter, forklarer Rolfsnes videre.

Flere av maskinene kan også kjøres ubemannet og parallelt med andre maskiner for å holde kostnadene lave.

Bømlobedriften har lang erfaring med produksjon av komponenter som krever høy nøyaktighet, med et bredt kundespekter innenfor flere bransjer.

Blant annet produseres komponenter for dieselmotorer, gir og propell for skip, offshore, onshore, subsea-utstyr, industrimaskiner, skipsutstyr, landbruk og komplekse instrumenter.

Slik det er i dag har bedriften kapasitet på å maskinere over 25.000 timer i året.

Fokus på videreutdanning og effektivisering

Høy kompetanse og trivsel er viktige faktorer i vår bedrift. Derfor har vi også jobbet kontinuerlig med prosesser blant annet innen 5S og LEAN. Et av tiltakene var å flytte om på alle maskinene for mest mulig effektiv prosessflyt. Btec jobber etter ISO 9001 standard. Uansett, kvalitet settes i høysete og Maskinregisteret besøker målerom, målestasjon for verktøy og merkestasjon. Overalt i produksjonslokalene er det ryddig og oversiktlig, det ser ut til at 5S- arbeidet har satt sine positive spor. Skal man oppnå vekst må man satse på å være synlig, og samtidig bygge omdømmet sten for sten. Vi må fortsette vårt fokus på kvalitet og leveringspresisjon, og å utvikle våre ansattes kompetanse, samt fortsette å satse på markedsføring. Personlig kundebesøk er viktig, samt bransjesamlinger. Det er viktig for oss å kjenne kundene våre. Det sørger for en best mulig kommunikasjon, slik at vi får dekket våre kunders behov på en best mulig og mest effektiv måte, sier Rolfsnes.

Vekstambisjoner

Det har de siste to årene vært nødvendig å gjøre tilpasninger til markedet.

Offshore produktene som i 2014 var 50 prosent av produksjonen, forsvant nesten over natten i 2015 og gjorde det nødvendig å nedbemanne. Vi var helt nede i 9 ansatte, sier Rolfsnes, og fortsetter:

- Det siste året har vi begynt å ansatte igjen og ser en bedring i markedet. Btec AS har en stor eiendom på 19 mål med bra potensiale for utvidelse. Vi har ambisjoner om vekst, og mye spennende på gang, avslutter Rolfsnes.

Les mer på www.maskinering.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079