23948sdkhjf

Vil satse på oppstartbedrifter

Programvareleverandøren SolidWorks holder årlig sin store konferanse i USA. I år var det særlig fokus på innovasjon og digital produksjon, noe de 5000 konferansedeltakerne fikk se gjennom scenepresentasjoner, teknisk opplæring, demonstrasjoner og ikke minst utstillere.

Innovasjon og entreprenørskap

Under SolidWorks World 2017 valgte programvareselskapet, som for 20 år siden ble en del av det franske Dassault Systems, å fokusere på innovasjon og entreprenørskap med bruk av sømløs datasamhandling.

- Gjennom programvareplattformen 3Dexperience kan brukere sammen skape nye produkter fra a til å, fra ide- og konseptutarbeiding, 3D formgiving, definisjon av mekaniske egenskaper, simulering, dokumentasjon og produksjon. Alt gjennom den samme «verktøykassen» og man kan jobbe sammen gjennom dataskyen, sa Bernard Charlès, adm. direktør og visestyreleder i Dassault Systèmes.

Han mener dagens produktutviklere kan få betydelig kraftigere verktøy ved å optimalisere tilgjengelige programvareløsninger.

- 3Dexperience er kritisk for suksess. Her finner du hele infrastrukturen og det beste grensesnittet du trenger for å planlegge og gjennomføre produktutviklingen. Du jobber i skyen og deler med alle de du jobber sammen med, som kan befinne seg hvor som helst på kloden. Hvis man eksempelvis har behov for felles opplevelse av det man skaper, enten det er en hel by, et rom eller enkeltprodukter, kan man møtes virtuelt gjennom bruk av VR-briller. Digitale produkter blir til fysiske produkter gjennom vår kraftfulle programvareteknologi, bedyrer Charlès.

Virtuell oppstartlab

3Dexperience Lab er onlinesatsingen på entreprenører. Interesserte kan søke om å bli godkjent innovatør, og hvis ja, får man gratis tilgang til programvare, hjelp fra eksperter til å skape produktideer, utvikle disse gjennom samhandling i dataskyen, hjelp til forretningsutvikling, kontakt med et internasjonalt innovasjonsforum, tilgang til FabLab for å lage prototyper, hjelp til promotering og stort sett alt som skal til for å lykkes. Det hele foregår under såkalt åpen innovasjonsplattform. For interesserte besøk: http://3dexperiencelab.3ds.com

Bedre og bedre

Smarte løsninger, raskere programvare og økt funksjonalitet var en fellesnevner for mange av de programvareelementene man finner i SolidWorks 2017, eksempelvis smidigere simulering, man kan også simulere flow, smart maskinering med SolidWorks CAM, effektiv datahåndtering med SolidWorks PDM, fotorealistisk visualisering gjennom ZAMAK eller automatisk kabelplanlegging i SolidWorks Electrical.

Additivt samarbeid

20 3D-printerprodusenter deltok på SolidWorks World-utstillingen, som kalles «Partner Pavillion». Her kunne man se alt fra Carbon med den såkalte CLIP-teknologien (Continuous Liquid Interface Production) til kontinuerlig karbonkompositt-printer og den nye metallprinteren fra Markforged. Begge selskapene, sammen med de fleste 3D-printerprodusenter, bruker SolidWorks.

SolidWorks og den amerikanske 3D-printmaskinprodusenten Stratasys har innledet et nært samarbeid. SolidWorks World var også valgt arrangement for Stratasys for å kunngjøre sin programvare GrabCAD Print som er et tillegg for SolidWorks og sin nye F123 printerserie. Rize valgte også å lansere sin nye Rize One 3D-printer.

- Med tre av de ledende 3D-printselskapene som velger SolidWorks World verden for å kunngjøre store nye produkter, er det klart at SolidWorks og disse selskapene jobber hardt for å bringe de beste løsningene til skrivebordet i dag og i fremtiden, uttalte Mark Rushton, som er produktporteføljeansvarlig innen additiv produksjon hos SolidWorks.

Han mener det er viktig å forstå hvordan du kan optimalisere design for additiv produksjon.

- Det er det første og mest avgjørende skritt for å lykkes med additiv produksjon. Med så mange forskjellige additive prosesser tilgjengelig kan du benytte deg av Xometry, som er et SolidWorks-tillegg som i tillegg til å gi deg et kostnadsoverslag også gir tilbakemelding på designen, understreket Rushton.

Programvare for barn

Under tittelen «drøm det – lag det» har SolidWorks laget en app for barn. Tanken er at man skal inspirere barn til å skape sine egne produkter og bli vant med å bruke 3D-modelleringsprogramvare. Appen gjør det mulig for barn å fotografere produkter som så modelleres og fremstilles ved hjelp av 3D-printing. Betaprogramvaren er gratis, du finner den her:

www.swappsforkids.com

Stor bredde på Partner Pavillion

Det var rekorddeltakelse på det man kaller «Partner pavillion», eller husmesse på godt norsk. Her stilte 121 partnerbedrifter ut sine produkter og tjenestetilbud. Denne utstillingen er alltid like spennende, for her får man se hvordan SolidWorks brukes i praksis. Det er her man treffer folk fra mange ulike bransjer inkludert utdanningsinstitusjoner. Også et norsk prosjekt ble vist frem – StormPetrel - en multifunksjonell, ubemannet drone med vertikal takeoff og landing utviklet av studenter hos NTNU. Her kunne man se mange ulike roboter, blant annet kamprobot og robot for prøvetaking på Mars. VR-teknologi og simulering, 3D-skanning og 3D-printing, apper, programvare for all slags optimalisering og ikke minst en mengde eksempler på bedrifter som bruker SolidWorks for å utvikle og produsere sine produkter.

SolidWorks World er en årlig programvaresammenkomst som det er vel verd å besøke hvis man ønsker inspirasjon og vil holde seg oppdatert innen digital produksjon.

For mer informasjon besøk: https://swworld.solidworks.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078