23948sdkhjf

Enklere CMM-program fra Mitutoyo

Mitutoyos programvare MiCAT Planner gjør det, i følge leverandøren, enklere enn noen gang å skape detaljprogram for CMM.

Mitutoyos nye programvare MiCAT Planner minsker arbeidet for å generere detaljprogram for koordinatmålemaskiner med opp til 90 prosent, sammenlignet med konvensjonelle metoder. Siden programmet skaper måleprogram automatisk sparer det betydelig med både tid og kostnader.

Raskere programmering

Å utvikle et måleprogram er en av de mest tidkrevende oppgaver for en måletekniker. Men, siden MiCAT Planner bruker delens CAD-data for å lage en måleplan, kan dette nå gjøres automatisk på bare noen få minutter, i stedet for som tidligere timer eller dager.

Enkelt å bruke

Ideelt sett inneholder delens CAD-fil de såkalte "PMI data" (Product Manufacturing Information), og dermed dets egenskaper og toleranser. Men, hvis disse ikke er tilgjengelige, kan de manglende funksjonene og toleransene enkelt legges til.

Programmereren velger med et museklikk for hvert måleprogram de egenskapene som skal måles og endringene oppdateres umiddelbart i måleprogrammet.

I 3D-visningen viser MiCAT Planner kjørebane med målepunkter, og ved et knappetrykk simuleres måleprosessen.

MiCAT Planner innhenter regler som bestemmer målestrategi for de geometriske elementene, for eksempel antall målepunkter eller innstillinger for skanning. Takket være reglene genereres også operatøruavhengige måleprogram.

Mitutoyo leverer alltid regelsett som standard, men brukeren kan når som helst gjøre endringer eller lage dine egne.

Intuitiv og tidsbesparende

Andre fordeler med programmet er at det velger den mest passende måleproben til formålet, og beregner målebanen. Programmet bestemmer ut i fra dataene den korteste målebanen, og sørger også for at det ikke er fare for kollisjoner. Det grafiske grensesnittet gjør programvaren svært enkel og intuitiv å bruke, og er dessuten svært tidsbesparende, i følge leverandøren. På denne måten skaper programvaren MCOSMOS et viktig verktøy for å forbedre effektiviteten ved kvalitetssikring.

For mer informasjon se: www.ege.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094