23948sdkhjf

Fokus på fordeler og ulemper ved 3D-printing

Stavangerselskapet Stinger Technology inviterte nylig til åpent hus for å vise kunder og samarbeidspartnere hvordan selskapet bruker 3D-printing i fremstillingen av både prototyper og ferdige deler i subseanæringen.
I Stavanger: Joppe Næss Christensen

Stinger Technology tilbyr skreddersydde løsninger på utfordringer i forbindelse med subsea-arbeid i trange rom. I hovedsak er en bedriften en systemintegrator som kan dekke hele prosessen med å lage et produkt eller en tjeneste fra design til implementering.

Bruker 3D-printing daglig

Bjarte Langeland ønsket et femtitalls fremmøtte velkommen og innledet med å si at det er mye å hente på å ta i bruk 3D-printing:

- Vi anvender teknologien på daglig basis, og ser stadig nye områder der teknologien kan benyttes.

Videre viste han til noen prosjekter som Stinger Technology har jobbet med.

I verkstedet fikk deltakerne se en rekke eksempler på produkter som helt eller delvis er fremstilt ved hjelp av 3D-printing:

Permanent sensor for gassovervåking, ROV (Remote Operated Vehicle) “verktøykasse�? for operatører som jobber med dekommisjonering, NanoROV for inspeksjon av de mest utilgjengelige og bortgjemte steder, subsea lekkasjedeteksjon for brønner, ROV-verktøy for geoteknisk prøvetaking og akustisk deteksjon av ankerlinefeil.

Bruk mer 3D-printing!

- Selv om 3D-printing som teknologi ikke er ny ser vi klart at det er en økende interesse for å ta i bruk teknologien, ikke bare til prototyping men også til å lage ferdige deler, uttrykte Langeland, og fortsatte:

- Vi opplever vesentlig raskere og mer nøyaktig utvikling samtidig som vi stadig får nye løsningsideer og reduserer kostnadene. Vi oppfordrer alle våre kunder og samarbeidspartnere til å bli bedre kjent med 3D-printing, for vi har stor tro på at teknologien vil bli enda mer anvendbar i tiden som kommer, og det er viktig for konkurransekraften at vi utnytter tilgjengelig teknologi. Hvis noen har spørsmål er det bare å kontakte meg, avsluttet Langeland. Du når ham på bjarte@stinger.no

For mer informasjon besøk: www.stinger.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078