23948sdkhjf

Bedre demping med de nyeste Silent Tools-freseadapterne

Høyere materialfjerningshastighet og økt prosessikkerhet er to av fordelene med de nye freseadapterne fra Sandvik Coromant.

De nye Silent Tools-freseadapterne fra skjæreverktøy- og verktøysystemspesialisten Sandvik Coromant er designet for å gi bedre dempingsegenskaper. Disse avanserte adapterne er utviklet med tanke på kravet om høyere metallfjerningshastighet og redusert vibrasjon i alle prosesser der det brukes lange, smale freseverktøy.

Mindre vibrasjoner

Med de oppgraderte Silent Tools-freseadapterne fra Sandvik Coromant har produksjonsingeniører en effektiv løsning for forbedring av produktiviteten, prosessikkerheten og overflatekvaliteten i vibrasjonsutsatte operasjoner med lange fremspring. Fordeler som en betydelig reduksjon av risting og vibrasjoner gjør dem, i følge produsenten, til dagens førstevalg for alle mekaniske verksteder som ønsker å optimere ytelsen til sine lange freseverktøy.

Bedre dynamiske egenskaper

- Inne i adapterne er det en forhåndsjustert passiv demper, en motvirkende masse som fungerer som en støtdemper, forklarer Pål A. Sollie, produkt og applikasjon spesialist hos Sandvik Coromant, og fortsetter:

- Demperen forbedrer verktøyets dynamiske egenskaper til et nivå der det er mulig å oppnå den beste freseverktøykvaliteten, og en uslåelig metallfjerningshastighet for mange forskjellige freseoppgaver med smale verktøy, uansett om det dreier seg om endefresing (selv ved høy matehastighet), dyp hjørnefresing og sidefresing, lommefresing, notfresing, profilering, formfresing eller sirkelfresing.

Mindre = bedre

Andre fordeler er skaftene med mindre dimensjoner, som der det er behov for det, gir mulighet til sideklaring mellom adapteren og emnet. Dette tillater bruk av skjæreverktøy med nominell diameter – istedenfor et for stort skjæreverktøy – noe som er fordelaktig ettersom mindre masse i skjæreverktøyet er mer effektivt enn en større versjon med en lang, smal enhet. Denne fleksibiliteten gjør at komponentdesignen og produktiviteten kan opprettholdes også når det er nødvendig å bruke smale freseverktøy.

De nye Silent Tools-freseadapterne er egnet for alle ISO-materialgrupper og kan brukes på verktøy med utnyttbar lengde fra 4 x freseverktøydiameter. De tilbys med Coromant Capto og HSK-A/C som maskingrensesnitt.

Les mer på: www.sandvik.coromant.com/sv-se/products/silent_tools_milling

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079