23948sdkhjf

Ultrapresisjon for abrasiv vannskjæring

Micromax skjæresystem fra OMAX er, i følge produsenten, den optimale maskinløsningen for ultrapresisjons abrasiv vannskjæring. Systemet benytter seg av avansert lineær presisjonsavlesing, innovativ vibrasjonsisolering og godt utprøvd programvare for dynamisk skjæring.

Skjærestrålens diameter er 0,38mm som standard, men kan fås helt ned til 0.2mm. Med et arbeidstrykk på opp til 4000 bar kan man skjære i gjennom de fleste eksisterende materialer som eksempelvis stål, aluminium, titan og komposittmaterialer.

Uten etterbearbeiding

Gjennomhulling av komposittmaterialer/ laminater gjøres komponentene lettere, og maskinen er utstyrt med et avansert trykk-kontrollsystem som eliminerer delaminering av komposittmaterialet/ laminatet.

Skjærehodet Micro Tilt-A-Jet gjør det mulig å lage skjæresnitt som er helt vinkelrette og som dermed eliminerer behovet for etterbearbeiding.

Micromax-systemet har en posisjoneringsnøyaktighet på mindre enn 0,015mm.

Dette i tillegg til alle de andre fordelene ved abrasiv vannskjæring, som eksempelvis ingen varme eller mekanisk påkjenning av det bearbeidete materialet.

Robust maskin

Micromax-systemet skjærer i de fleste materialer og kan blant annet skjære i rustfritt, titan, karbon, PEEK, glass, nikkel, grafitt og kobber, med høy presisjon og jevn finish for både prototyper og produksjon.

Videre nevnes fordelen med svært høy presisjon med oppløsning 0,1μm av optisk lineær enkodersystem, en robust maskinstruktur med lav vekt i portalen for X.Y. Z bevegelser, Tilt-A-Jet for eliminering av vinkelavvik og vibrasjonsisolert skjærebord.

Videre har maskinen kontrollstyrt Z-akse for presisjonsposisjonering av munnstykket. Alle komponenter matcher mot temperaturekspansjon, standardutrustet med 7/15 Mini MAXJET 5 Nozzle. Micromax byr på «revolusjonerende» patent-søkt prosess for frammating av abrasiv/sand, dessuten komplett innkapslet system med fukt/temperaturkontroll og avansert trykk-kontrollsystem for gjennomhulling av ømtålige materialer.

Maskinen bearbeider enkelt ikkeledende, samt reflekterende materialer, og herdet stål. Helt innkapslet system sørger for en stillegående maskin med lydnivå på under 80 db.

Les mer på www.hydrocut.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.08