23948sdkhjf

Ameka valgte Mazak VTC 800/30 SR

Moldebedriften Ameka AS ønsket en ny fleroperasjonsmaskin med høy presisjon og produksjonstakt. Valget ble Mazak VTC-800/30SR.

Mazak-maskinen er en 5-akset fleroperasjonsmaskin som også er utstyrt for å kunne bearbeide 5-akse simultan. For Ameka ble dette en strategisk investering som gjør at de kan levere kvalitetsprodukter fra små til store detaljer i en og samme maskin, og som til syvende og sist gir et bedre sluttprodukt med høyere nøyaktighet.

Bedrift med historie

Ameka er på mange måter en tradisjonell bedrift med røtter tilbake til den gang Glamox hadde egen verktøymaskinproduksjon. Selv om bedriften har en lang tradisjon med Glamox har ikke utviklingen innad i Ameka stått stille. I 2004 ble selskapet skilt ut av Glamox og Tritec Molde så dagens lys. Selskapet var eid av Glamox, Tritec Jæren og ansatte i Tritec Molde. I 2007 ble alle aksjer overdratt til Tritec Jæren, og i 2011 overtok dagens eier, Axtech AS, alle aksjer av Tritec. Nytt navn på selskapet ble Ameka AS.

Allsidig maskinpark

Ameka har opparbeidet seg stor og allsidig kompetanse på maskinering og en betydelig produksjonskapasitet gjennom sin store maskinpark. Siden 2012 har Ameka fornyet deler av maskinparken for å møte nye krav i markedet hvor kostnader ved produksjon, raskere leveringstider og muligheter for å maskinere større enheter har vært drivere. Med bedriftens nyeste tilskudd, Mazak VTC-800/30SR vertikalt maskineringssenter, kan man nå produsere komponenter med avansert geometri, til priser som er meget konkurransedyktige.

Verktøymaking og automatiserte produksjonslinjer

Bedriftens nisje er verktøymaking, og automatiserte produksjonslinjer for industrien. Ameka har kunder spredt over hele landet. Eksempler er Ekornes, Sperre Coolers, Skretting, Europrofil, Fasadeprodukter, Vik Ørsta og selvsagt Glamox.

Bedriftens lange erfaring fra utvikling av verktøy og produksjonslinjer har gjort at de ofte blir forespurt om å delta med prototyputvikling. Gründerbedrifter og etablerte bedrifter kan komme med en idé om hva de vil lage, eller at de ser mulighetene for å automatisere deler av sin produksjon. Ameka kan vise mange eksempler på at deres erfaring blir verdsatt i denne fasen. For Ameka er dette ofte veien inn til langvarige samarbeid og tette relasjoner som gagner begge selskapene.

For mer informasjon besøk: www.ameka.no eller www.ravema.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078