23948sdkhjf

MIL først i Norden med Lasertec 65

Mechatronics Innovation Lab AS – MIL - satser stort blant annet på robotisering og additiv produksjon. Nylig ble hybridmaskinen DMG MORI Lasertec 65 levert. 16. august inviterer MIL til offisiell åpning, du er invitert!

I disse dager fylles laboratoriet hos Mechatronics Innovation Lab AS – MIL – opp med mye nytt utstyr. Blant annet av 15 roboter som skal gi universiteter, skoler og industrien mulighet til å forske og teste robotteknologi på forskjellig vis. 16. august skal alt stå klart for da inviterer MIL til offisiell åpning, og du er invitert til å delta!

Tettere bånd mellom forskning og industri

Formålet for MIL er å styrke industriens innovasjonsevne ved å tilby en rekke testtjenester som i dag ikke finnes i Norge. Dette vil redusere tiden fra innovasjon til markedsintroduksjon for nye produkter og teknologier og derved styrke kundenes konkurranseevne. Selskapet, Mechatronics Innovation Lab AS, eies av Universitetet i Agder og består av organisasjon som står for den daglige driften. Forskere, ingeniører og annet teknisk personell leies inn til konkrete oppdrag fra akademia eller industrien. Kunder har også mulighet for å leie utstyr og plass i laben og bruke eget personell til å utføre testing. Mechatronics Innovation Lab AS er optimal plassert ved siden av UiA, Norges eneste universitet med B.Sc, M.Sc og Ph.D-utdanning innen Mekatronikk. Dette er med på å overkomme noen av de definerte innovasjonsbarrierene, som avstand mellom forskningsmiljø og industri, samt tilgjengelig testfasiliteter.

Dette tilbyr MIL

Mechatronis Innovation Lab tilbyr tilgang til infrastruktur, en forbindelse mellom industri og akademia og fasilitering av komplimenterende kompetanse fra et brett nettverk av partnere. Her er noe av det MIL kan by på:

• Robotics

Robotpark bestående av flere høyteknologiske brukervennlige roboter som skal kunne brukes på tvers av industrier og bransjer for å løse utfordringer knyttet til automatisering.

• Material

Bestående av maskiner for test av styrke, bøyning, hardhet etc.

• Simulation

Avansert utstyr for virtuelle løsninger og miljøer.

• Fluid power

En kraftig 1 MW avansert digital HPU.

• Electrical power

2 MW elektrisk kraft tilgjengelig.

• High force

En unik lab som har 1000 ton strekkapasitet på et designert 250kvm areal.

• Reliability

En mengde sensorer for dataoppsamling i diverse miljøer for blant annet tilstandsovervåkning.

• Project hotel

Lukket område for testing av utstyr med hensyn til IPR, samt moderne kontorplasser, garderober, møterom og sofaområder.

• Instrumentation

Avansert måleutstyr.

• Climate

Storskala klimakammer med temperatur og fuktighetsskala for testing av komplette moduler og utstyr.

• Workshop

Moderne og godt utstyrt verksted for prototyping.

• Future production

Meget avansert Hybrid CNC maskin med metal laser og additive mulighet.

• Lifting and Handling

For håndtering av stort utstyr med en løftekapasitet på 50 tonn.

• Deep Learning

Infrastruktur til kraftig og parallell databehandling.

Først i Norden med Lasertec 65 Mechatronics

Innovation Lab AS er førte kunde i Norden som investerer i en DMG MORI Lasertec 65. Maskinen er en hybrid med 5-akse multifunksjonell maskinering samt additiv produksjon med metallpulverdeponering og lasersmelting. Lasertec 65 AdditiveManufacturing er basert på en DMU 65 Monoblock-maskin og har blitt utviklet av SAUER Lasertec i Pfronten, Tyskland, i samarbeid med DMG MORI USA. Lasertec 65 har en diodelaser montert på plassen til skjæreverktøyet og materialet blir tilsatt ved å sprøyte metallpulver inn i laserstrålen som smelter pulveret i lag inn i grunnmaterialet. Prosessen er opp til 20 ganger raskere enn lasersintring i en pulverseng. Alle vanlige metallpulver kan behandles, herunder stål, nikkel og koboltlegeringer, messing eller titan. Slitasjebeskyttelseslag kan også påføres på basismaterialet. For integrerte deler, som tradisjonelt er frest med et materialavfall på 95 prosent og mer, kan en betydelig kostnadsbesparelse oppnås. Frekvensen av avfallet kan reduseres til omtrent fem prosent. -Det blir veldig spennende å se hva MIL kan få til med denne teknologien. Siden de er først ute i Norden vil de nok få en del oppmerksomhet rundt maskinen og teknologien, uttaler Ramin Safavi, daglig leder i DMG MORI Norway AS.

Åpningen finner sted den 16. august kl. 15.00 – 16.00 ved Universitetet i Agder, Campus Grimstad, Bygning J, Jon Lilletuns vei 9, 4879 Grimstad

For mer informasjon besøk: www.mil-as.no eller www.dmgmori.com

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078