23948sdkhjf

PXG-W = presisjon og allsidighet i stor skala

Soraluce demonstrerer nok en gang sine teknologiske evner med denne nye maskinen som, i følge produsenten, gir kundene enestående fordeler i maskinering av store komponenter.

Den nye Soraluce PXG-W ble nylig presentert på selskapets produksjonsanlegg. I løpet av en uke kunne kunder besiktige montering og testfasilitetene og teknologisenteret for med egne øyne å se de tekniske egenskapene til maskinen samt de fordeler som den kan gi dem.

Presisjon, produktivitet og pålitelighet

Maskinering av store komponenter krever spesifikke ferdigheter hvis maskinen skal være i stand til å garantere maksimal presisjon, produktivitet og pålitelighet, noe som kreves for å være konkurransedyktig på markedet. Maskiner som skal lage store komponenter av denne typen må være i stand til å håndtere ekstremt kompliserte maskineringsoperasjoner, samt være flerfunksjonell og fleksibel for å maksimere produktiv tid og minimere nedetid. I denne sammenheng er den nye Soraluce PXG-W portalfres nettopp en flerfunksjonsmaskin med forenklet innfesting, reduserte syklustider og færre potensielle feil. Den kan, i følge produsenten, også arbeide med hundredelstoleranser på store arbeidsstykker selv de som veier hundrevis av tonn.

Stor størrelse og kapasitet

Soraluce PXG-W kjennetegnes ved sin høye kapasitet. Den har et arbeidsvolum på 1,000 m3, og veier 500 t. Dimensjonene av denne modellen er som følger: 19m i lengde, 7,25m klaring mellom søylene og 7.3m i høyden. Høyde er også konfigurerbart takket være 5m vertikal vandring av tverrbjelken. PXG-W defineres som stor portalfresemaskin og fullfører den øverste enden av selskapets PM, PMG og PRG portalmodeller. Denne allsidige maskinmodellen er utviklet for å møte maskineringskravene for en rekke svært krevende deler som inngår i konstruksjonen av maskiner for energiindustrien, maskinering av marine og CHP-motorer og generell bearbeiding av store emner.

Maksimere produktiviteten

Soraluce PXG-W er en maskin for fleroppgaveløsning, utformet for å maksimere produktiviteten gjennom dens evne til å håndtere fresing og dreiing i den samme maskinen. Det gir høyest mulig avkastning i maskinering av store arbeidsstykker med en høy grad av teknisk kompleksitet, og gjør det mulig å bearbeide en rekke former og størrelser. Maskinens særtrekk er dens evne til å håndtere forskjellige maskineringsprosesser inkludert dreiing, fresing, boring, boring og gjenging med effektivitet og presisjon. For å nå dette målet, har maskinen flere dreiing og fresing hoder med automatisk bytte av verktøy.

Grovmaskinerer store deler

Arbeidsområdet er delt i to delområder. Overflaten av det viktigste underområdet er for bearbeiding av prismeformede deler. Den er utstyrt med 12x6m bunnplater, og har en lastekapasitet på 25 t / m2. Det andre sub-området omfatter et dreiebord med en hydrostatisk montering, med en 6m borddiameter med en lastekapasitet på 150 tonn. Dreiehodet har en nominell effekt på 200 kW og en maksimal hastighet på 50 omdreininger pr. min. Dette gjør det mulig å håndtere storskala grovmaskinering på store deler fra ulike sektorer. Soraluce PXG-W er utstyrt med en nyeste generasjon Siemens 840D SL CNC som muliggjør at både fresing og dreiing blir håndtert på samme maskin, og dermed reduseres antallet oppsett og man unngår vanskelige transport- og flytteoperasjoner når store komponenter skal bli maskinert.

Den har to operatørplattformer, hver med sitt eget kontrollpanel, slik at operatøren å ta opp den beste posisjonen for hver operasjon.

Høy presisjon Hovedmålet i utformingen av Soraluce PXG-W var å sikre at kunder kan få maksimal presisjon. Maskinen har derfor de nyeste teknologier og løsninger som er nyskapende i segmentet store maskiner. Maskinen har blitt forsynt med lineærføringer på X, Y og Z-aksene, som gir visse fordeler i forhold til konvensjonelle løsninger, slik som hydrostatiske føringer. Lineært styresystem unngår de termiske gradienter som skyldes strømningen av olje gjennom strukturen av maskinen, noe som sikrer bedre geometrisk stabilitet og vesentlig reduserer vedlikehold som kreves. Den generelle ytelsen til maskinen er blitt analysert ved omhyggelig av Soraluce innovasjons- og konstruksjonsgrupper, som har vært vist flere simuleringer for korrekt å karakterisere de forskjellige deformasjoner forårsaket av forskyvningen av de bevegelige deler av systemet. I lys av resultatene av disse analysene har Soraluce laget og anvendt et antall enheter som i hovedsak kompenserer for deformasjoner forårsaket av vekten av de bevegelige deler. En av disse anordninger er den innovative Vertikal Ram balansesystem (VRB), patentsøkt. Maskinen har også et ny termisk overvåkingssystem som sjekker for endringer over tid i alle dens strukturelle komponenter via en funksjon bygget inn i styringen. Det har også de nyeste termiske kompensasjonsalgoritmer utviklet av Soraluce. Dreiebordet er utstyrt med sensorer, slik som en funksjon bygget inn i styringen kan brukes til å hjelpe operatøren til å re-balansere vekten av deler med asymmetriske geometrier.

En robust, stabil maskin

Konstruksjonen av maskinen er bygget helt av støpejern, et materiale som er verdsatt for sine gode iboende kvaliteter når det gjelder stabilitet og indre dempingsevne. Selvfølgelig har maskinen også all teknologien utviklet av Soraluce for å forbedre dens dynamiske ytelse og bidrar til å øke stabiliteten under maskinering. Dette inkluderer den prisbelønte DAS (Dynamic Active Stabilizer), utviklet utelukkende av Soraluce, som har vunnet flere internasjonale priser og er nå beskyttet av et europeisk patent. Dette systemet gir en dempingseffekt for å være aktivt innlemmet i konstruksjonen av maskinen, og dermed øke dens skjæreevne av opp til 300 prosent, og reduserer risikoen ustabilitet under maskinering. Soraluce PXG-W har også andre smarte systemer for å bidra til å maksimere produktiviteten, for eksempel Adaptive Control, og kontinuerlig justering av maskinens matehastighet i samsvar med kraftforbruket for å tilpasse den til verktøykapasitet og prosessavveininger.

Allsidig og komplett

Utstyret som er bygget inn i Soraluce PXG-W dekker et bredt spekter av funksjoner. Den har syv fresehoder for ulike geometrier og strøminnstillinger, noe som i enkelte enheter kan være så høyt som 81 kW. Denne variasjon gjør maskinen meget fleksibel og gjør det mulig å maskinere et bredt spekter av forskjellige deler og kompleksiteter. Alle hodene er produsert av Soraluce. Maskinen er også utstyrt med et magasin med tre dreietilbehør som gjør den i stand til å arbeide med automatisk eller manuell Capto C8 og prismatiske verktøyinnfestinger. Verktøyendringer kan gjøres automatisk over hele den 5m vandringen. I dette tilfelle er kapasiteten av det innebygde magasinet 180 verktøy.

Til tross for sin kompleksitet er maskinen enkel å betjene takket være kinematikk på hodene og tilbehøret integrert i CNC-styringen. Dette betyr at geometriene på disse elementene kan bli kompensert for og arbeidsakser kan orienteres automatisk, noe som letter arbeidet for operatørene som betjener maskinen.

Smart maskin 4,0

Maskinen har også teknologiske egenskaper som faller innenfor begrepet Industry 4,0: spesifikt en fullstendig overvåkningspakke basert på dataskyen. Den inneholder verktøy som en sanntid maskinstatus visning med relevant informasjon om status for det pågående maskineringsprogrammet, e-postmeldinger i tilfelle problemer, produksjon av rapporter om sensitive temaer for brukere som produksjon og prosesser, for eksempel energiforbruk og ytelse under bearbeidingssykluser, og diagnostikk for nøkkelsignaler for vedlikehold av utstyret. Dette er gjort via sikre forbindelser som rutes via en PC eller mobil enhet (smarttelefon eller nettbrett) ved å åpne en enkelt nettside på internett

Kaspo Maskin AS er norsk forhandler for Soraluce.

For mer informasjon besøk: www.kaspo.no eller www.soralucemillingboring.com/en/

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078