23948sdkhjf

Nordic Additive Manufacturing går for Trumpf

Den 13. juni i år var det offisiell presentasjon av Nordic Additive Manufacturing AS’ investering i additiv produksjonsmaskin på Raufoss. Det er den første av sitt slag i Norge og investeringen ligger totalt på om lag åtte millioner kroner.

NAM, som er forkortelsen av Nordic Additive Manufacturing, er et oppstartselskap som er eid av NAMMO, Komm-In, Norse Industries, SINTEF Raufoss Manufacturing, Molstad Modell & Form og Haugseth Holding, og har etablert seg i bygning 100 i Raufoss industripark. Daglig leder er Ole Homb, styreleder er Tor Henning Molstad.

Solid nettverk

- Ambisjonen er at selskapet skal levere høykvalitetsdeler til offshore, forsvarsindustri og bilindustri, og med alle de solide bedriftene på eiersiden tror vi dette er veien å gå for å holde tritt med teknologiutviklingen i markedet, uttaler Homb.

I tillegg til eierbedriftene vil NAM også ha et tett samarbeid med Addlab ved NTNU Gjøvik.

- Vi ønsker å bli et kraftsentrum på dette teknologifeltet, ikke bare i Norge men i Norden. Kombinasjonen med sterke industribedrifter og forskningsmiljøene i SINTEF og NTNU vil bidra til at vi når dette målet, mener Tor Henning Molstad.

Innovasjon Norge har bistått bedriften med ulike tilskuddsordninger i forbindelse med etableringen på Raufoss.

Teknologien

Årsaken til at man velger å satse på Trumpf TruLaser Cell 3000 er fordi maskinteknologien er meget fleksibel.

- Vi tilbyr 3D-printing i metall og vi har valgt å gå for den såkalte LMD-teknologien (Laser Metal Deposition) som i hovedsak kan 2D+3D-forme, sveise og skjære i ulike metaller. Maskinen har et arbeidsområde på 80x60x40 cm.

Med utbyttbare bevegelige laserhoder får man høy fleksibilitet og det er viktig for oss i den fasen vi nå er i med å lære oss teknologien, sier Homb.

Selskapet har følgende hjemmeside: www.nordicadditive.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109