23948sdkhjf

Tilbyr online produksjonstjenester

Flere aktører tilbyr produksjonstjenester via sitt nettsted, en såkalt «one-stop-shop», eller alt på ett sted. Kanskje på tide å samle den norske spesialkompetansen eksempelvis innen offshore og subsea på web og tilby internasjonale kunder avansert produksjon?

Under programvarekonferansen SolidWorks World i USA tidligere i år møtte undertegnede noen samarbeidspartnere til SolidWorks; Xometry, Proto labs og Stratasys. Alle tre er aktører som tilbyr produksjonstjenester via et webgrensesnitt. Sistnevnte tilbyr i hovedsak 3D-printing og tjenester knyttet til additiv produksjon. Xometry og Proto labs tilbyr et bredere produktspekter, men felles er at du kan sende din 3D-fil til en av aktørene og få et pristilbud på ferdig levert produkt.

Produserer i Europa

Mens Xometry kun opererer på det Nordamerikanske markedet tilbyr Proto labs produksjon også i Europa og Asia. Stratasys har hele 11 produksjonslokasjoner rundt om i verden, i Europa finnes deres produksjonsfasiliteter i Irland, Tyskland og Tyrkia.

Alloyance norsk nettverkssamarbeid

I fjor lanserte 14 Jær-bedrifter nettverkssamarbeidet Alloyance gjennom nettstedet http://alloyance.com. Her tilbys en rekke tjenester og produkter innen flere industribransjer. Weben er på engelsk, men er ikke en one-stop-shop-løsning slik de ovennevnte er det.

Kanskje på tide at vi i Norge kan samles om en felles plattform for de industrifeltene vi er best på, slik at verden utenfor kan få øynene opp for hva norsk industri har å by på?! Industriforeninger, Norsk Industri og Innovasjon Norge bør komme på banen!

Her kan du finne ut mer om noen online «one-stop-shop» produksjonstjenester:

www.xometry.com

www.protolabs.com

www.stratasysdirect.com

www.get-it-made.co.uk

www.emachineshop.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078