23948sdkhjf

Westcontrol kjøper fleksibel Okuma

Behovet for en fleksibel og kompakt multifunksjonsmaskin utløste innkjøp av en ny Okuma Multus B300. Med denne investeringen søker Westcontrol Robertson AS også å utvide kundetilbudet.

Med en historie som går tilbake til 1946 har Westcontrol Robertson opparbeidet mange års erfaring i utvikling og produksjon av elektronikkbaserte løsninger. Utgangspunktet var i starten å lage høykvalitetsprodukter spesielt til maritime og landbruksrelaterte bruksområder.

I dag er Westcontrol et systemhus som ut fra en ide kan designe, utvikle og produsere nye produkter til de fleste bransjer og anvendelser. Produkter som er produsert hos Westcontrol kan du finne i din egen stue, i et helikopter, på en skipsbro eller dypt nede i en oljebrønn.

Kom inn døren

Maskinregisteret og maskinforhandler Kaspo Maskin AS besøker Westcontrol i deres lokaler i Egersund. Her møter vi Harald Vinningland som er avdelingsleder i mekanisk avdeling.

- Vi har alltid hatt tett kontakt med industrimiljøet på Kongsberg som er kjent for høy kvalitet på sine produkter. Derfor var vi tidlig ute med styrte maskiner og det er fortsatt viktig for oss å investere i topp teknologi, forklarer Vinningland, og fortsetter:

- Våre erfaringer med japanske maskiner er gode og vi ville prøve et nytt maskinmerke. Valget falt på Okuma, ikke bare fordi vi har hørt mye bra om maskinprodusenten og deres norske forhandler, men i dette tilfellet også fordi vi måtte ha en maskin som kom inn døren. Dessuten er Kaspo i nærheten, så da vet vi at vi er i gode hender om vi skulle ha behov for hjelp.

Fleksibel løsning

Maskinen som Westcontrol har kjøpt er en Okuma Multus B300 femakset multifunskjon maskin med både hylsechuck og 3-bakkers chuck - samt stangmater. Den er dessuten utstyrt med en fullverdig subspindel, maksimal dreiediameter er 630 mm og dreielengden er 900 mm.

- For oss er dette en fleksibel løsning også fordi maskinen har 60 verktøyplasser, noe som gir mulighet for mer komplekse deler, sier avdelingslederen mens han viser verktøyveksleren bak i maskinen.

- Se her, det du ser der er et Multitool fra Sandvik Coromant. Det har fire egger og maskinen indekserer 90 grader mellom hver av dem. Det er en stor fordel når man eksempelvis skal kjøre serier over tid uten å måtte bytte verktøy/holder. Vi kjører to skift og er vant med serieproduksjon, men denne kompakte og fleksible maskinen åpner også for effektiv stykkproduksjon med riktig utnyttelse av avanserte verktøy, forklarer Vinningland.

Kvalitet i fokus

Produktene som Westcontrol produserer må ha høy kvalitet og presisjon. Elektroniske apparater og avanserte løsningen som eksempelvis skipsførerstoler krever nøyaktig arbeid i alle ledd gjennom fremstillingen.

- Ofte forholder vi oss til presisjonskrav på en hundredels millimeter og derfor må vi bokstavelig talt ha stålkontroll hele veien. Vi måler derfor hardheten i hver ende av stangemnene for å sikre oss jevn kvalitet, understreker Vinningland.

I tillegg til mekanisk avdeling og elektronikkproduksjon har Westcontrol eget lakkanlegg og montasjeavdeling samt eget testsenter. Mye av det som produseres går til eksport.

- Vi har et godt rykte både hos kunder i og utenfor landets grenser, men også blant unge som trives med å jobbe hos oss. Akkurat nå har vi to nye lærlinger i verkstedet, det er viktig for oss at vi har tilførsel av nye hoder for å holde vitaliteten ved like, avslutter Harald Vinningland.

For mer informasjon besøk: www.westcontrol.com og www.kaspo.no

Fakta:

Westcontrol ble etablert av Mikal Dreggevik i 1994. Grunnlaget for bedriften var i begynnelsen elektronikkbaserte kontroll og styresystemer spesielt rettet mot landbruksmaskiner og industrielle løsninger. Gjennom en rekke vellykkede prosjekter mot en rekke bransjer har Westcontrol gradvis utviklet seg videre. I dag har bedriften vokst til å bli et betydelig systemhus for utvikling og produksjon av elektronikk løsninger mot en rekke bransjer.

Westcontrol Robertson AS er lokalisert på følgende steder:

Tau: Hovedkontor, utvikling, elektronikkproduksjon, automasjon og sammenstilling.

Egersund: Utvikling, elektronikkproduksjon, maskinering og sammenstilling.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.126