23948sdkhjf

Veien til vellykket maskinering av komposittmaterialer

Nye CoroMill Plura fra Sandvik Coromant gir mulighet til optimerte frese- og slisseoperasjoner i komposittmaterialer som karbonfiberforsterket plast (CFRP) og glassfiberforsterket plast (GFRP).

Både produksjonsingeniører, ledere og operatører i maskineringsbedrifter vil dra nytte av den patenterte geometrien til de nye fresene. Spesielt gjelder dette for luftfartsindustrien, der disse materialene blir stadig vanligere, og innenfor andre sektorer som bilindustrien, motorsport, vindkraft og marin teknologi.

Lengste levetid

Maskineringsløsninger som er dedikert til spesifikke komposittmaterialer blir stadig viktigere for maskineringsbedrifter som ønsker forbedringer når det gjelder kvalitet, syklustid og kostnader. De slipende bestanddelene i mange komposittmaterialer forårsaker problemer som rask verktøyslitasje, redusert skjærekvalitet, høyere temperaturer, vibrasjoner og ustabile skjæreforhold. Med disse utfordringene i tankene ble den nyeste CoroMill Plura-generasjonen fra Sandvik Coromant utviklet for å forbedre maskinering av CFRP og GFRP på tre-, fire- og femaksete CNC-maskineringssentre, samt CNC-maskiner av portaltype og frittstående robotarmsystemer.

- CoroMill Plura har lenge vært et anerkjent merke i bransjen, og med denne nyeste generasjonen freser har vi utviklet patenterte geometrier spesifikt for å effektivisere maskineringen av deler til luftfartsindustrien i komposittmaterialer, som flykropper, vinger, stabilisatorer, sider, bjelker, ribber, rammer, underkonstruksjoner, gulvbjelker og avstivere, sier Aaron Howcroft, Global Product Manager Composites hos Sandvik Coromant. - Fresene gir høy produktivitet og har markedet lengste levetid. I tillegg er de tilgjengelige som standardartikler for rask bestilling, noe som er fordelaktig for de innkjøpsansvarlige.

Tre ulike freser

Ved fresing og slissing i komposittmaterialer brukes de nye fresene hovedsakelig i fullt radialt inngrep og med full skjæredybde. I enkelte tilfeller kan de også brukes til finbearbeiding. Spiralvinklene er utviklet for ideell skarphet og styrke på skjærekanten, noe som sikrer lengre verktøylevetid og overflater, kanter og slisser med finish med høy kvalitet. Serien består av tre skjær: CoroMill Plura kompresjonsfres, CoroMill Plura fres med lav spiralvinkel og CoroMill Plura tagget fres.

CoroMill Plura kompresjonsfres med dobbel 40° spiral fungerer best med spesielle lag av glassvev på begge sider av CFRP-komponentene. Ettersom det er overlapp mellom de sammenpressede spiralene, fungerer fresen godt i tynne, flate materialer ved at den reduserer materialvibrasjonen.

CoroMill Plura-fresen med lav spiralvinkel (5°) har et høyt antall tenner og et belegg som er utviklet for å bidra til rask skjæring og beskytte mot varme, og er konstruert spesielt for jevn sluttbearbeiding uten grader i CFRP-emner. Mulighet til høyre- og venstrespiral gir fleksibilitet i materialer som byr på utfordringer med hensyn til støtte, som dårlig eller svekket fastspenning.

Den siste, CoroMill Plura riflet fres, gir med sin store spiralform mulighet til svært høy materialfjerningshastighet. Geometrien gir også mulighet til dobbel skjæring for å redusere delaminering og vibrasjon, og er utformet for en enoperasjonløsning for minimert belastning på komposittdeler.

Alle tre CoroMill Plura-fresene kan brukes både med og uten kjølemiddel.

Les mer på www.sandvik.coromant.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063