23948sdkhjf

10 millioner til maskiner på Bryne vgs

Industribedriftene på Jæren satser 10 millioner kroner på nye maskiner og utstyr til Bryne videregående skole.

OFIR (Opplæringskontor for Industrifag i Rogaland) har tatt på seg rollen å koordinere investeringsprosjektet mellom bedriftene på Jæren og Bryne vgs. Tirsdag den 20. juni ble prosjektet lansert i de nye lokalene til skolen. Det siste byggetrinnet (Bygg C) skal fra august 2017 huse de mekaniske fagene, og i denne sammenheng passer nyinvesteringene godt inn.

Bakgrunn

For 10 år siden kjøpte CNC bedriftene på Jæren inn fire moderne CNC-maskiner for 5,2 millioner kroner. Også den gangen var det OFIR som koordinerte prosjektet. Investeringene ga umiddelbart effekt. Elevtallet ble over natten doblet, og forsynte bedriftene med kompetente og topp motiverte lærlinger.

- Resultatet er at vi i dag har landets beste rekruttering og utdanning innen CNC-maskineringsfaget. For å kunne opprettholde nivået på utdanning og rekruttering, så en nødvendighet av å doble maskinparken. I denne prosessen kom det frem at en også burde gjøre noe med rekrutteringen og utdanningen innen Produksjonsteknikk, uttaler Ove Johan Aklestad, daglig leder i OFIR.

Vil bli best!

På Jæren finnes det mange store og små aktører innen produksjon. Digitalisering, robotisering og automatisert produksjon er hverdagen for bedrifter som Kverneland Group, Øglænd System, IKM Haaland, Meieriene med flere.

- Ved å bygge opp en produksjonsteknikklinje på Bryne vgs, tar vi sats på samme måte som for CNC-maskineringsfaget. Det vil bli kjøpt inn flere roboter, styrte tynnplatemaskiner, automatiserings- og programmeringsutstyr. Vi skal ha den råeste produksjonsutdanningen i landet, og til neste år er det planer om å doble elevtallet i dette faget. Det kan vi oppnå, når elevene ser det morderne utstyret de kan bli utdannet på, sier Ove Johan Aklestad

For ytterligere opplysninger kontakt daglig leder i OFIR på e-post: oja@ofir.no eller mobil: 908 31 121.

Se for øvrig: www.ofir.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062