23948sdkhjf

Kan oppnå store kostnadsreduksjoner

Gjennom en rekke år har Øystein Holte jobbet med å foredle kunsten å maskinere støpte komponenter. Det vil si, kunsten å få så gode støp at det gir riktig kvalitet sammenliknet med sveiste konstruksjoner. Nå tilbys denne prosessen norske industribedrifter.

Maskinregisteret møter Øystein Holte, tidligere mangeårig leder av Kristiansand Skruefabrikk & Mek. Verksted AS – KSMV. Familiebedriften ble i sommer solgt til Otterlei Group.

Nå vil Holte bistå norsk industri i å bli mer konkurransedyktig.

- Er det ikke bedre å starte med et emne på 49 kilo enn et på 350 kilo, spør han med et stort smil, og skynder seg videre:

- Ja, for skal du produsere komponenter i metall starter du vanligvis med en bolt eller et annet emne. Jeg har, for å eksemplifisere, tatt utgangspunkt i et typisk emne jeg tidligere ville jobbet med, altså denne bolten på 350 kilo.

Mange års erfaring

Opp gjennom årene har norske produksjonsbedrifter hørt Øystein Holte fortelle om hvordan han, gjennom et samarbeid mellom et dansk støperi og norske kunder, har foredlet kunsten i å lage gode støp for maskinering, så gode at krevende kunder har latt seg overtale og nyter godt av denne teknologiutviklingen.

- Vi gjør ikke dette for miljøets skyld, men du kan godt regne ut hvor mye man sparer miljøet ved å redusere råvarebruken til en syvendedel. Ved å støpe nært opp til sluttresultatet sparer man nemlig mye maskineringstid, og det er her regnestykket blir interessant. Hvis vi kan redusere sponfraskilling med 300 kilo, av et tenkt emne på 350 kilo, da kan alle som driver med maskinering regne ut sin timepris på sine maskiner, bedyrer Holte.

Han ønsker å benytte digital teknologi for å drive frem enda bedre prosessløsninger.

- Vi vil 3D-printe støpeformer i sand, dessuten ser vi på ytterligere bruk av additiv fremstilling ved hjelp av hybrid teknologi, dette er et svært spennende fagfelt.

Alle velkommen

Mens Holte, som tidligere leder i KSMV, hadde mer enn nok med å møte kapasiteten til det stadig økende markedet har han i disse dager muligheten til å tilby alle som ønsker å benytte hans mangeårige kompetanse.

- Jeg har nylig etablert konsulentfirmaet innovation&produktion as der jeg sammen med andre vil tilgjengeliggjøre mine erfaringer til produksjonsbedrifter. Det vil definitivt bidra til å løfte konkurranseevnen, understreker Holte.

For deg som vil vite mer kontakt Øystein Holte på e-post: oystein.holte@gmail.com eller på mobil: 952 98 613.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125