23948sdkhjf

Ny bok av norsk professor

Professor Steinar Killi har skrevet en lærerik bok om additiv produksjon som ikke bare fokuserer på design, metoder og prosesser, men som også diskuterer andre aspekter rundt teknologien og den anvendelse.

Additive produksjon har modnet seg fra rask prototyping gjennom det nå populære og "maker"-orienterte 3D-printingen som nylig er kommersialisert og markedsført. Vilkårene som beskriver denne teknologien har forandret seg over tid, fra "rask prototyping" til "rask produksjon" til "additiv produksjon", noe som i stor grad gjenspeiler et fokus på teknologi.

Fokus på design

Boken Additive Manufacturing Design, Methods, and Processes omhandler opptak, bruk og innvirkning av teknologien for additiv produksjon og digital fabrikasjon. Den øker fokus på teknologiske og forretningsmessige trender med de som arbeider med produktdesign og designstudier. Boken har et unikt fokus på design, inneholder en blanding av disiplinære og tverrfaglige trender, og er rik på sak og designmateriale.

God lærebok

Kapitlene dekker en rekke designsentrerte syn på additiv produksjon som sjelden behandles i hovedkonferanser og publikasjoner, som fremdeles hovedsakelig, og viktigst, er opptatt av verktøy, teknologi og teknisk utvikling. Kapitlene reflekterer også dialoger om tverrfaglighet og inkludering av domener som forretninger og estetikk, fortellende og teknologikritikk. Dette er en flott lærebok for kandidatstudenter innen design, ingeniørfag, datavitenskap, markedsføring og teknologi, og også for de som ikke er studenter, men er nysgjerrige på og interessert i hva 3D-printing virkelig kan brukes til i nær fremtid.

Om forfatteren

Steinar Killi er professor ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), med en MSc i materialer og en PhD i produktdesign. I mer enn 20 år har han vært engasjert innen additiv produksjon, og gir forelesninger og presentasjoner over hele verden. I 2008 mottok han DINO-prisen for sitt bidrag til industrien gjennom undervisning, praksis og forskning.

Boken er utgitt på engelsk på Pan Stanford forlag; ISBN-10: 9814774162 og ISBN-13: 978-9814774161. Den kan eksempelvis kjøpes på www.amazon.co.uk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125