23948sdkhjf

Reduserer tidstyvene!

Det svenskbaserte System 3R feirer i år 50 år og kan sole seg med mange fornøyde kunder i sin portefølje, men selskapet er foroverlent og hviler ikke på sine laurbær. Industri 4.0 åpner for enda flere gode løsninger.

Maskinregisteret er på besøk hos System 3R sammen med den norske representanten Thelle Teknologi AS. - System 3R er et verdensnavn innen automatisering og referansesystem, robotisering, palettisering og programvare, sier Per Thelle Jacobsen, daglig leder i Thelle Teknologi, som er stolt av mange års tett samarbeid med det svenskbaserte selskapet som er eid av GF Machining Solutions siden 2001.

Det Stockholm-basert System 3R ble grunnlagt 5. juni 1967 og er i dag en global leder innen sin sektor, med mer enn 50 prosent markedsandel.

- Årsaken til den store markedsandelen er fordi System 3R er kjent som "Pioneren" og står i dag mer enn noensinne for den aller høyeste presisjon og banebrytende prosjektering, forklarer Lars Westin, bransjesjef i Skandinavia hos System 3R, og fortsetter:

Hos System 3R hjelper vi kundene med alt fra enkle fiksturer til komplette verktøypakker og full automasjon. Det meste fremstilles i eget hus. Våre automasjon- og programvareløsninger hjelper verktøy og delproduksjonskunder med å øke produktiviteten, kvaliteten og fleksibiliteten mens de forkorter sin tid til markedet.

Reduserer ledetider

System 3Rs høypresisjon verktøyløsninger selges hovedsakelig utenfor Skandinavia.

- Faktisk er vi den ledende toolingleverandøren i Asia og USA, kommenterer Westin.

Hva kan en kunde forvente av System 3R?

- For eksempel reduserer System 3R tooling-oppsettet, slik at brukerne oppnår høyere produktivitet, og fordi det ikke er operatørpåvirkning, blir produksjonen mer konsistent. På automationssiden kan kunder som bruker System 3R-løsninger kjøre sine maskiner 24/7 for å øke produktiviteten og redusere ledetider. Med System 3R automasjon kan ulike maskinvaremerker og/eller prosesser kobles sammen, svarer bransjesjefen.

Klar for Industri 4.0

System 3R er forberedt for fremtiden: Industri 4.0 er et sentralt element i bedriftens fremtidige strategi, med et sterkt fokus på automasjon basert på programvare som regulerer samspillet mellom maskiner og roboter.

- Kundenes store fordel er å unngå feil. En annen viktig fordel er den forbedrede analysen av all prosessinformasjon, for eksempel tiden som kreves for påfølgende prosesstadier eller planlagt vedlikehold. System 3R er Fanuc-integratør og fremstiller selv egen programvare som eksempelvis støtter omfiksturering. Egen ID-brikke på paletten åpner for full automasjon og sporbarhet, sier Dick Ottosson, sjef for automasjon og systemer hos System 3R.

For norsk industri

- Med verdens høyeste operatørlønninger kan vi virkelig trenge all den automasjon og reduserte kostnader som det er mulig å oppnå. Ved hjelp av gode løsninger fra System 3R skal vi bidra til å gjøre norsk industri enda mer konkurransedyktig, bedyrer Per Thelle Jacobsen.

For mer informasjon se: www.thelleteknologi.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062