23948sdkhjf

�?Perfekt for norske forhold�?

En 38 meter lang rørlaserskjærer er den første i sitt slag i Danmark og står i QuickTubes produksjonshall i Odense. 3D-rørlaserskjæreren åpner helt nye muligheter for løsninger til jern- og metallindustrien, og sammen med en ny fiberplatelaser, som er blant Danmarks hurtigste, ønsker den danske bedriften å tiltrekke seg norske kunder.

Skovsager Group har gjennom NMF A/S og QuickTube A/S i årets første måneder investert et samlet tosifret millionbeløp i nye maskiner; en stor fiberrørlaser, som er �?state of the art�? på våre breddegrader, både hva angår teknologi og de rørdimensjoner den er i stand til å håndtere, samt en meget hurtig fiberplatelaser.

– De nye maskinene øker den nåværende kapasiteten vesentlig, og vi har fått mange nye ordrer, så det er uten tvil vår satsning på avansert teknologi som gir mulighet for vekst også i medarbeiderstaben, forteller Bjarne Poulsen, konserndirektør i Skovsager Group.

Ifølge direktøren forventes investeringene ikke å stoppe med de to nye maskinene.

– Så lenge vi kan se et markedsbehov og utvikle forretningen i forhold til den samlede konkurransekraften vil vi fortsette med å investere. Vi har en stor forventning om at de nåværende og fremtidige investeringene gir mulighet til at tiltrekke så vel nye kunder som å utvikle samarbeidet med våre eksisterende kunder, lyder det fra Bjarne Poulsen.

«Perfekt for norske forhold»

Fabrikksjef hos QuickTube, Henrik Bøgh, har også store forventninger til den nye rørlaseren, som gir store tidsbesparelser for kundene:

– Med teknologien i 3D-rørlaserskjæring kan vi klare alt i én prosess, så operasjoner som for eksempel boring, saging, fresing, skjerping og stansing blir overflødige. Det betyr typisk en tidsbesparelse på opp mot 30–60 prosent i kundens egen produksjon sammenlignet med de tradisjonelle operasjonene, forklarer Henrik Bøgh.

I dag kan QuickTubes maskiner håndtere dimensjoner opp til Ø255 mm, mens den nye maskinen kan klare dimensjoner opp til Ø355 mm. Ut over en større diameter og større godstykkelser vil den også kunne klare materialer opp til 137 kilo per meter. Største rørlengde som kan bearbeides er 15 meter. Største godstykkelse er 20 mm.

- Vi kan blant annet gravere ID-numre eller sertifikater og serienumre i emnene når vi har dem i maskinen, eller lage samletegninger for større konstruksjoner. Du kan også la oss levere ditt komplette sett, pakket og sortert etter dine anvisninger og levert med eksempelvis tappeløsninger eller samle-inngravering for hurtig etterbearbeiding. Alt dette betyr at vi kan skjære de store emnene for til byggebransjen her på fabrikken, frakte dem ut til byggeplassene, hvor kunden så kan samle emnene som LEGO-klosser. For kunden betyr det at man sparer forskjellig tilpassing av emner som rør og profiler ute på byggeplassene og i sveisekabinettene. Med den nye 3D-laserskjæreren kan vi nå også skjære i kobber og messing, som er nok et bevis på at mulighetene nærmest er uendelige med den maskinparken vi nå har, siger Henrik Bøgh.

Fabrikksjefen mener de nå er rustet for å kunne tilby norske kunder laserskjærte komponenter.

- Det norske markedet er interessant for oss, det er stor aktivitet i bygg og anleggsektoren, samt at det ser ut som olje og gassmarkedet tar seg opp igjen. Vår kompetanse og store kapasitet mener vi vil være med på å gi norske kunder lønnsomme løsninger, altså helt perfekt for norske forhold, understreker fabrikksjefen.

Fakta om Skovsager Group

Skovsager Group består av virksomhetene QuickTube A/S og NMF A/S – to forretningsområder som leverer individuelle løsninger i aluminium, rustfritt stål og jern innenfor Skovsager Groups fem hovedprodukter: Engineering, 3D rørlaserskjæring, platebearbeiding, stansing og “supply chain�?. QuickTube har som det første danske firma jobbet med 3D-rørskjæring siden oktober 2013.

Skovsager Group teller over 200 medarbeidere i Danmark, USA og Kina. Skovsager Group er Achilles-sertifisert.

For mer informasjon besøk: www.quicktube.dk og www.skovsagergroup.dk

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078