23948sdkhjf

Styrker tilstedeværelsen i Skandinavia

Da Renishaw inviterte til åpent hus i Stockholm handlet det like mye om å vise tilstedeværelse i markedet som å presentere nyheter for kundene.

Sammen med folk fra den norske forhandleren Ing. Yngve EGE AS besøkte Maskinregisteret de nyoppussete lokalene til Renishaw i Järfälla utenfor Stockholm. I skinnende nyoppussete lokaler viste Renishaw frem både ulike maskiner og måleutstyr i tillegg til flotte kursfasiliteter.

- Den tydelige tilstedeværelsen i Skandinavia er en fordel for oss. Her finnes det produkteksperter, maskiner og utstyr samt muligheter for å kjøre kurs for norske kunder, sier Vegard Hansen fra Ing. Yngve EGE AS.

Nyheter på EMO

Renishaw er kjent som en av verdens ledende innen måleteknikk og har en lang rekke innovasjoner på sin bedrifts-CV. Blant dem den nye proben (Surface Finish Measurement Probe, SFP2), for overflatemåling i koordinatmålemaskiner (CMM). Den er beregnet for bruk sammen med det fem-akse målesystemet REVO. SFP2 er også forberedt for retrofit.

Howard Taylor, CMM-spesialist fra Renishaw i England, snakket om fordelene ved fem-aksemåling.

- Vi har svært nøyaktig og hurtig måling med denne løsningen. Bruker man den oppgraderte programvaren MODUS2 kan man utføre automatisk måling, noe som ytterligere øker effektiviteten, sa Taylor.

En annen nyhet som ble vist på EMO-messen i Hannover i september er det nye SPRINT-systemet med SupaScan. Dette er konstruert for enkel integrering i applikasjoner for verktøymaskiner som krever ekstremt rask omstilling, der den totale syklustiden er avgjørende, og introduserer fordelene med skanningteknologi. Med systemet kan også avanserte skanningfunksjoner utføres, som eksempelvis å overvåke den endelige statusen på overflaten av en komponent.

Renishaw introduserer også sin forbedrede og utvidete kontaktfrie løsning for verktøyinnstilling på fleroperasjonsmaskiner: NC4. Denne løsningen bygger på det eksisterende NC4-systemet og introduserer en mengde nye funksjoner.

I tillegg til disse nyhetene ble det vist et stort antall prober, pulsgivere samt Equator målesystem.

Additiv produksjon vokser

Renishaw har gjort seg bemerket innen fremstilling av maskiner for additiv produksjon i metall. Spesielt har det britiske selskapet satset på dental og medisinsk sektor og ligger langt fremme også med programvare på dette feltet. Hos Renishaw i UK har man til sammen 70 maskiner som produserer for både kunder og samarbeidspartnere.

- Markedet er i kraftig vekst og vi ser at det er behov for mer kompetanse, spesielt gjelder dette konstruktører. Skal man lykkes med metallprinting må komponentene være designet for printing. Det kan vi hjelpe med, uttalte Stephen Crownshaw, AM Business Manager hos Renishaw.

En RenAM 500M står utstilt i Järfälla, sammen med en rekke komponenter som er printet i metall. Denne maskinen, samt den mindre AM 400M-modellen kan utstyres med en egen innsats (RBV – Reduced Build Volume) for å fremstille små skala- og prøvekomponenter.

- Vi har fått en rekke forespørsler fra interesserte kunder i Norge, så markedet modnes, uttaler Vegard Hansen, ansvarlig for Renishaw hos Ing. Yngve EGE AS.

For mer informasjon besøk: www.ege.no og www.renishaw.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062