23948sdkhjf

Kjører kundespesifikk serieproduksjon

I konkurranse med de store merkevareprodusentene holder Røros Metall stand i et krevende marked. For å møte kundenes kresne behov kundetilpasses kjøkkenhetter i serieproduksjon!

Kjøkkenhetter og kjølerom og diverse blikkenslagprodukter er pilarene som har båret Røros Metall gjennom en over 70 år lang historie. Røros Metall startet som kobber- og blikkenslagerverksted i 1946. Produksjonen har i løpet av disse årene vært mangfoldig og alltid med en klar visjon om å levere solid håndverk av høy kvalitet. Utviklingen frem til i dag har ført til små og store forandringer i sortimentet. Nytenking og kreativitet i produktutviklingen har stått i fokus. Sammen med pålitelighet og høy troverdighet er dette bakgrunnen til bedriftens suksess i dag.

Ikke bare metall

Røros Metall produserer blant annet stålhetter som er behandlet mot fingermerker, også lakkert stål. Øvrige metaller er rustfritt stål med miljøvennlig overflatebehandling. Selv om bedriften er tuftet på kobberhetter er det rustfritt med PVD-belegg som gjelder. Eget lakkanlegg sørger for at alle komponenter får samme farge. Lakkanlegget inkluderer også en infrarød tørkeenhet som tørker produktene på 12 minutter.

Men, det er ikke bare metall det går i.

- Vi produserer også kjøkkenhetter i treverk, alt hva kunden etterspør, og alt vi produserer er ordrebasert på kundens egne mål. Vi er de eneste som gjør det på denne måten, understreker Torbjørn Bendixvold, fabrikksjef hos Røros Metall AS.

- Vårt motto er at vi kan levere ferdig produsert og lakkert med en gang, sier Bendixvold, som fortsetter:

- Vi har mange spennende nyheter på gang, og er spesielt stolte over å introdusere børsteløs motor og LED-lys som standard i de fleste modellene vi selv produserer her på Røros. En børsteløs motor kan redusere en kjøkkenhettes strømforbruk med opptil 85 prosent. RørosHetta er norskprodusert, miljøvennlig og kortreist kjøkkenavtrekk! Er ikke det fantastisk?

«Alt på huset»

Riktignok bygges produktene gjerne på moduler og man kjøper inn standard innsatser, men intet kjøkken er det samme.

- Vi utvikler, designer og produserer egne produkter. Vi jobber i tett samarbeid med arkitekter, utbyggere, entreprenører og kjøkkenbutikkene, forklarer Bendixvold, og fortsetter:

- I tillegg til kjøkkenhetter leverer vi også vifter til ventilasjonsanlegg til alle typer boliger. Vi har et eget laboratorium for å teste og videreutvikle avsug, støy og energiforbruk. Dette har vi fått på plass i samarbeid med Innovasjon Norge, Forskningsrådet, HTH og NILAN.

Røros Metall fylte 70 år i fjor, og da passerte man hele 36.000 produserte kjøkkenhetter. Det kjøres kun ett skift og det jobber 38 personer i hele virksomheten. Bedriften er godkjent lærebedrift.

- Vi har alltid minst en lærling, for vår erfaring er at det er den beste måten å rekruttere nye medarbeidere på. Vi er et samlet lag der utviklingsavdelingen og operatørene deltar i produktutviklingen og prototypbygging. Operatørene programmerer også maskinene selv i tillegg til å stå for maskinvedlikehold. Som du skjønner er vi stolte av det vi driver med, og det er en av de viktigste grunnene til vår suksess, understreker Torbjørn Bendixvold.

For mer informasjon besøk: www.rorosmetall.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093