23948sdkhjf

MJS flytter og blir Tronrud Engineering Moss

Etter 52 år flytter Moss Jern og Stansefabrikk AS – MJS- fra Rygge til Moss. Tronrud Engineering på Eggemoen og Hønefoss kjøpte MJS for ni år siden, og i forbindelse med flyttingen til Moss endrer MJS navn til Tronrud Engineering Moss AS for å synliggjøre eierskapet.

Det var stort oppmøte under den offisielle åpningen av den nye produksjonsenheten. Både ordfører og leder av den lokale industri og næringsforeningen hold begge feststemte taler. Adm. Direktør Dag Gløer Aarum og eier Ola Tronrud sa også noen velvalgte ord etter omvisningen i de nyoppussete produksjonslokalene.

- Vi er stolte av at vi har klart å flytte, avholde ferieavvikling og har omsetningsrekord på samme tid. Det sier mye om de flinke folkene vi har i bedriften, sa Dag Gløer Aarum, og la til:

- Vi er samtidig veldig fornøyd med å ha en eier som virkelig stoler på oss og som investerer for fremtiden. Med nyoppussete lokaler følger også store maskininvesteringer også, så nå tilhører vi øverste divisjon i Norge.

- Jeg har alltid hatt et godt øye for industrimiljøet i regionen og sammen med morselskapet på Eggemoen får vi synergier som vi skal benytte oss av i tiden fremover. Satsingen her i Moss kommer samtidig som vi investerer tungt også på Eggemoen, så vi føler vi har gode ting på gang, sa bedriftseier Ola Tronrud, og la til:

- De grepene vi har gjort ville ikke vært mulig hvis ikke det var for den fantastiske fagkunnskapen og arbeidsviljen til hele staben i Moss. Maskiner alene er ikke nok, det er menneskene som utgjør forskjellen.

Større plass

Tronrud Engineering Moss får nå mer enn 50 prosent mer plass til disposisjon. De nye lokalene har gitt en særdeles bedre lay-out for effektiv produksjon med raskere transport mellom de enkelte operasjoner. Tilvirkning av komponenter er selve hjertet i bedriften. Plater av stål og metall stanses, laserskjæres, bøyes, sveises og lakkeres til ferdige komponenter. Nye og svært automatiserte maskiner tas i bruk sammen med de beste og mest effektive maskinene som er flyttet fra de gamle lokalene.

- Produksjonen styres etter «Lean Production»-prinsipper som innebærer – små serier, hurtig omstilling, rask gjennomløpstid og minimale lagre. Således er vi i stand til å konkurrere med billig arbeidskraft i lavkostland, uttalte Dag Gløer Aarum.

Stort miljøvennlig lakkanlegg

- Det må også nevnes at det nye pulverlakk-anlegget er miljøvennlig, har stor kapasitet og kan levere varer i høyere korrosjonsklasse enn tidligere levert. Eksempelvis kan jeg nevne at vi har en seks-trinns forbehandling. Bedriftens produkter kan således dekke et større marked enn før, sa bedrifstlederen.

Egen utviklingsavdeling

I tillegg til komponentproduksjon er bedriftens utviklingsavdeling og montasjekompetanse avgjørende for at Tronrud Engineering Moss framstår som en komplett samarbeidspartner. Utviklingsavdelingen har egne moderne og effektive maskiner for tilvirkning av prototyper og testserier. I eget miljø kan derfor bedriftens dyktige og kreative ingeniører og teknikere ta fram de rette produkter basert på den nyeste teknologi for kundene.

For morselskapet Tronrud Engineering på Eggemoen er mossebedriften en viktig brikke for å lage spesialmaskiner og serieproduserte maskiner. I alle sine 40 år som maskinbygger har Tronrud benyttet smarte plateløsninger i chassis, deksler og andre maskinelementer.

- Med anleggene på Eggemoen og i Moss framstår Tronrud Engineering som en framtidsrettet og meget moderne bedrift med store muligheter framover. Med utgangspunkt i disse nyrenoverte lokaler med moderne maskiner og dyktige medarbeidere er bedriften i stand til å innta pallen for morgendagens produksjonsbedrifter i Norge og Nord Europa, konkluderte Gløer Aarum.

For mer informasjon se: www.mjs.no og www.tronrud.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.191