23948sdkhjf

Vit hva som skjer!

Ettersom høsten siger inn over oss, har vi merket stadig mer optimisme i markedet. Våre medlemmer som var på EMO melder om flere salg og de opplever flere forespørsler etter deres produkter. Etter en tid med innsparinger og nedbemanninger, ser det ut til at tiden er kommet for å satse på ny teknologi og igjen investere for fremtiden.

I Maskingrossisternes Forening er det viktigste vi kan bidra med at bedriftene rundt om i det ganske land får mulighet til å oppleve hvordan fremtiden kan se ut. Se maskiner, verktøy, utstyr i bruk, snakke med leverandørene for å få belyst akkurat sin utfordring og finne de skreddersydde løsninger for de neste tiårene. Men, å oppleve er ikke alt, vi vil også sørge for at bedriftene møter gode foredragsholdere på konferanser og kurs for å være sikre på at kompetansen for å ta de gode valgene er tilgjengelig.

SMART industri er blitt en av mine hjertebarn og det gleder meg å se at hele bredden av det mekaniske miljøet er enig og ønsker å bidra. Per i dag vet vi at det kommer til å være konferanser som retter seg mot sveis, automasjon, vedlikehold, maskinering og kranteknisk. Vi vil tilby kurs innenfor temaene OEE, maskinforskriften, puste- og trykkluft, tegningslesning, måleteknikk, hydraulikk og vi får besøk av deltagerne fra World Class Management utdanningen. Noen av arrangementene er for medlemmer av de ulike bransjeforeningene, men de aller fleste vil være åpen for interesserte.

Ungdom og rekrutering vil også få sin plass på SMART industri, for vi ser at gjennom lavkonjunkturen har interessen for faget sunket. Vi samarbeider med flere utdanningsinstitusjoner for å sørge for at arrangementene blir aktuelle og relevante og vi håper at det kan bli underholdene også for dere som har vært i jobb en stund!

I tillegg begynner utstillingen vår å ta form. De mest anerkjente maskinmerkene kommer til å være tilstede med de siste nyhetene sine, og du vil kunne se disse i aksjon. Verktøyleverandørene vil vise hvordan verktøy kan hjelpe deg med å bli mer effektiv og prefabutstyr, som sager og utstyr for plate- og rørbearbeiding, vil kunne sees i et utall varianter. I vårt sveiseverksted vil du kunne teste ut både apparat og sveisetråd, sammen med et rikt utvalg av verktøy. I tillegg regner jeg med at mange av de besøkende vil besøke vår store stand for roboter som viser vei inn i fremtiden.

Når jeg skriver dette er nærmere 50 prosent av utstillingsområdene solgt, og med en snittstørrelse så langt på over 100 kvm per stand, kommer dette til å bli en helt rå opplevelse! Selv bobler jeg over av energi og glede over at vi sammen med en rekke bransjeforeninger kan skape noe helt nytt i Norge. Du kan følge det videre arbeidet vårt både på www.smart-industri.no og vår Facebook-side SMART industri.

Husk å sette av dagene 17. – 19. april og legg inn en reise i neste års budsjett – SÅ VET DU HVA SOM SKJER!

Mer informasjon på: www.mgf.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079