23948sdkhjf

Automatisk presisjonsfresing i medisinteknikk

Med "passnøyaktig" og likevel universell-fleksibel Hermle-bearbeidingssentra produserer Fetzer Medical GmbH & Co. KG de forskjelligste kirurgiinstrumenter og medisinteknikk-komponenter som OEM-partner etter kundespesifikasjoner.

"Fra idé til ferdigprodukt, eller All in one inclusive Labeling!“ – lyder mottoet til det mellomstore selskapet Fetzer Medical GmbH & C. KG, 78532 Tuttlingen, som ble grunnlagt av Peter Fetzer i 2008. Peter Fetzer, basert på en lang familietradisjon i utvikling og produksjon av kirurgiinstrumenter og medisinteknisk utstyr, bestemte seg den gangen å ta et skritt videre. Fetzer Medical startet et omfattende investerings-, kvalifiserings-, og sertifiseringsprogram med mål å drive som uavhengig OEM-leverandør og skaffe alle nødvendige personalrelaterte, samt tekniske forutsetninger, og begynte allerede i 2008 også med 5-akse bearbeiding. Dette med mål å kunne levere ordrefleksibelt og raskt med høy variasjon av produkter og stykkantall." Alle relevante metaller, inkludert titan bearbeides, og Fetzer Medical ferdigstiller kundedelene bruksklare, herunder alt fra prototyper/enkeltdeler til serieproduserte komponenter og komplette enheter. For dette har selskapet 45 høykvalifiserte fagfolk sysselsatt med toppmoderne utstyr hvor hovedparten med 75 prosent dreier seg om kompliserte frese-/borebearbeidinger, og for disse satset Fetzer Medical allerede fra starten av på 5-akse høyytelses-bearbeidingssentrene til Maschinenfabrik Berthold Hermle AG, D-78559 Gosheim.

Fra manuell enkeltdel til industriell produksjon

- For 5-akse komplettbearbeiding, i én eller to oppspenninger, er Hermle-maskinene ideelle med sin massiv-stive Gantry-konstruksjon, konseptet med de tre aksene i verktøyet og de to aksene i arbeidsstykket, og derigjennom optimal arbeidsstykke-posisjon, og sist, men ikke minst, den svært gode tilgjengeligheten, uttaler Bernd Zepf, produksjonsleder hos Fetzer Medical, og fortsetter:

- I tillegg hadde medarbeidere, og også jeg, helt fra starten av gode erfaringer med Hermle-maskinene, styringen og programmeringen, den relativt enkle betjeningen og den reaksjonsraske, kompetente servicen. Disse erfaringene gjorde det også lettere med den umiddelbare inntreden i 5-akse-teknologien som vi satset på i 2008 med anskaffelsen av en 5-akse CNC-høyytelses-bearbeidingssenter av typen Hermle C 40 U.

Som følge av den gode forretningsdriften måtte kapasiteten økes, og det fulgte flere, delvis høyautomatiserte Hermle-bearbeidingssentra, slik at Fetzer Medical garanterer i dag tidsriktig OEM-produksjon med fem bearbeidingssentra. Selv om det ble med det først anskaffede 5-akse bearbeidingssenteret C 40 U konsolidert egen ferdigstillingskompetanse, eller bygget opp utvidede kunnskaper, brukes denne maskinen i dag hovedsakelig til prefabrikkering samt til prototype-, mønster- og småseriebearbeiding. Videre er det kjøpt inn to ytterligere 5-akse høyytelses-bearbeidingssentra av typen C 22 U med 11-delte PW-er/pallagre av typen PW 150, og brukes for automatisk, fleksibel ferdigstilling av de forskjelligste komponenter i serieproduksjon inntil 300 stykker.

Validert og sertifisert

Som videre automatiseringstrinn er et 5-akse høyytelses-bearbeidingssenter C 12 U kombinert med robotcellen RS 05 til ferdigstilling av en modulkonstruert saks-produktfamilie. Hermle-maskinparken utvides i tillegg med et CNC-bearbeidingssenter av typen C 800 V for å kunne utføre universelle arbeider fleksibelt i produksjons-prefabrikkering som eksempelvis produksjon av referanseflater og utstyrskonstruksjon. Ettersom alle installerte Hermle-bearbeidingssentrene her baseres på det samme konseptet, og én og samme styrings- og betjeningsfilosofi, er resultatet en svært høy gjenkjennings-, erfarings-, sikkerhets-, og dermed aksepteringsfaktor for brukeren. Dette gir en produksjonsøkning for maskinene som på den ene siden betjenes og brukes på et skift, og derimot, på den andre siden, de nevnte bearbeidingssentrene arbeider med pallene eller robotsystemet til automatisk lasting av maskinen som mannløse anlegg om natten eller i helgene. I tillegg til disse "Hard-Facts" kommer også de såkalte "Soft-Facts", som vies mye oppmerksomhet i den kravstore produksjonen av kirurgiinstrumenter og medisinteknisk utstyr. Ettersom produksjons- og kvalitetssikringsutstyret må være validert og sertifisert kontinuerlig innen kirurgi- og medisinteknikk, etter krav fra de europeiske og amerikanske institusjonene, er det med hensyn til de amerikanske sertifiseringene en stor fordel at mange amerikanske medisintekniske selskaper allerede produserer med de eventuelt validerte Hermle-bearbeidingssentrene. Det gjør også valideringene for Fetzer Medical lettere og raskere, og dermed kan en raskere tid-til-markedet realiseres for kundene deres.

For mer informasjon se: www.hermle.de

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.11