23948sdkhjf

Investerer stort i Bystronic

Tynnplatebedriften WTJ i Arbrå, Sverige, opplever gode tider. Det har resultert i fortsatt investering i nye maskiner fra Bystronic.

En dag kom langtransporter fra Sveits. De hadde ikke akkurat noen lett last med seg, en gigantisk laserskjæremaskin på 6.5 meters lengde som med alt utstyr og ladebord måler hele 19 meter i sin fulle lengde.

- Sett den i hjørnet!

En bedrift med stor kapasitet

Nei, akkurat det sa man så klart ikke hos WTJ i Arbrå, men faktum er at arealene innendørs hos bedriften rommer nesten en fotballbane, så det finnes plass. Det virker som om alt er stort i disse lokalene, hva sies om en kantpresse fra Bystronic med imponerende syv meter bredde og 1250 tonn kraft?

Erfaring og trygghet

På motsatt side av den store kantpressen står en kantpresse på 400 tonn, den også fra Bystronic. Den ser nesten litt puslete ut i det store lokalet.

– Det meste ser lite ut, og det er jo fordi vi har rommelige lokaler. Takhøyden gjør at vi kan ta på oss veldig store jobber, men glem ikke at selv store maskiner kan utføre små jobber, så man kan si at vi er rustet for alt, sier Anders Järnkrok, plassjef og en av medeierne.

Dobbelt så bra med to

Den nye laseren som blir installert er en Bystar L 4025 på 6000W der L’en står for Large, noe som virker passende for nettopp WTJ. Kapasiteten på nykomlingen blir dog ingen overraskelse for operatørene da de har en lik maskin fra før.

Men, hvorfor to?

– Vi har økt etterspørsel etter jobber i de større dimensjonene så vi ville ha en til, helt lik. Valget var jo enkelt ettersom vi har hatt den første i fem år og vet at det er en kvalitet som kommer til å levere. Alt dette kommer våre kunder til gode, og det er det viktigste, svarer Anders.

Arbrås største bearbeidingsindustri

– Vi ligger på 2500-3000 tonn bearbeidete stålplater per år, så det er ganske mye som går ut til våre kunder over hele landet, sier Anders. Inkludert i den nye investeringen er også en oksygentank på 15 kubikkmeter som skal forsyne begge laserne. Eierne har god tro på fremtiden og har derfor brukt ti millioner kroner på nyinvesteringene.

Helhetsløsninger en suksessfaktor

Firmaet ble startet i 2011 og har i dag en omsetning på 50 millioner med 30 ansatte. Det går bra for WTJ, hva er oppskriften til suksess?

– Vi er kjent for å levere fort. Et annet stikkord er helheten, der vi tilbyr alt fra a til å i alle størrelser man kan tenke seg, og ordner også lakkering og overflatebehandling om kundene ønsker det. Vi har i dag 100 kunder i databasen og har alltid 30-40 kunder med inneliggende ordre, og det er jo bra, svarer Anders Järnkrok.

For mer informasjon se: www.wtj.se og www.bystronic.se

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.204