23948sdkhjf

Nye verktøyholdere gir et fast grep om utviklingen

PrimeTurning er nå tilgjengelig på multimaskiner og vertikale dreiebenker.

Spesialisten på skjæreverktøy og verktøysystem; Sandvik Coromant, har lansert en ny serie med CoroTurn Prime verktøyholdere av multi- og aksialtypen slik at maskineringsverksteder kan fullt ut utnytte den nye PrimeTurning-metoden som gjør det mulig å dreie i alle retninger. De nye produktene gir brukere mulighet til å maksimere fordelene ved PrimeTurning på multidreie-/fresesentre og vertikale dreiebenker (VTL). Ved å supplere selskapets eksisterende radiale verktøyholdere kan Sandvik Coromant nå tilby et komplett utvalg til PrimeTurning-oppgaver.

Sparer mye tid

Ett av høydepunktene i serien er CoroTurn Prime - en dobbel verktøyholder for multimaskiner. Både CoroTurn Prime-skjær av type A og type B kan monteres sammen på doble verktøyholdere slik at produsenter eksempelvis kan utføre grovbearbeiding med et skjær av type B før man går over til sluttbearbeidingen med et skjær av type.

- Moderne multimaskiner er beregnet for komplett bearbeiding av komponenter, men verktøyskiftene kan mange ganger ta lang tid, ofte rundt 15 til 20 sekunder, sier Håkan Ericksson, produktsjef for generell dreiing hos Sandvik Coromant. Han fortsetter:

- Dette betyr at den nye doble verktøyholderen sparer kundene for mye tid ved skifte av verktøy.

Økt produktivitet

Som en ekstra fordel gjør B-aksemaskinering på multimaskiner det mulig for operatøren å programmere verktøyvinkelen i presise trinn. Når maskinen skjærer ved bruk av B-aksen oppnås god tilgjengelighet ved å bruke nøytrale holdere. Sammen med forbedrede operasjoner er dette svært tidsbesparende og gir mulighet for en produktivitetsøkning som hjelper produsentene til å redusere verktøybeholdningen og oppnå konkurransemessige fordeler, melder verktøyprodusenten.

Flere muligheter

Seks nye multiverktøyholdere lanseres; de er montert i en 45° vinkel for B-aksemaskinering og kan brukes enten med CoroTurn Prime-skjær av type A eller type B. Alternativene for multimaskiner omfatter fire verktøyholdere (bare ett skjær) og to doble verktøyholdere (to skjær). Den doble verktøyholderen CoroTurn Prime kan brukes sammen med Coromant Capto, størrelse C5 – C8.

Serien omfatter også aksiale verktøyholdere for vertikale dreiebenker, og dermed kan Sandvik Coromant nå skilte med et komplett utvalg for PrimeTurning: aksiale og radiale verktøyholder og multiverktøyholdere. Til sammen lanseres åtte dedikerte verktøyholdere for aksial montering. Denne typen verktøyholder er kompatibel med de fleste typer vertikale dreiebenker, og er tilgjengelig i Coromant Capto for bruk enten med CoroTurn Prime-skjær av typen A eller typen B.

Produktivitetsøkning og lengre levetid

Selv om PrimeTurning kan brukes til hele det generelle dreieområdet, vil antakelig maskineringsverkssteder med store batchstørrelser (bilindustrien) ha de største fordelene, for disse vil maskinere store komponenter (flyindustrien), der det er behov for å redusere verktøyskift, omstillingstid og produksjonsstopp.

Endelig sørger PrimeTurning-metoden for dreiing i alle retninger og CoroTurn Prime-verktøy for at produsenter kan fullføre dreieoperasjonene på en mye mer effektiv måte. Sammenlignet med tradisjonell dreiing kan det oppnås en 50-80 prosents produktivitetsøkning og i tillegg 1,5–2 ganger lengre verktøylevetid.

For mer informasjon se www.sandvik.coromant.com/sv-se/products/coroturn_prime

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109