23948sdkhjf

Canon satser på industriell 3D-print

3D-print eller additiv produksjon vil være et stort satsningsområde for Canon i tiden fremover. I den forbindelse har de ansatt Glenn Paulsen. Paulsen har lang fartstid innen norsk industri, og kjenner behovene til den mekaniske verkstedbransjen svært godt.

- Nærmest hele min aktive yrkeskarriere har vært innenfor mekanisk industri, og jeg har opparbeidet meg inngående kunnskap om verkstedindustrien i løpet av alle disse årene, forklarer Paulsen.

De siste årene har han jobbet hos firmaet P. Meidell AS, et firma som leverer alt til mekanisk industri. Hos Meidell har Paulsen hatt fokus på maskinering og produksjon.

Mer additiv produksjon

- Gjennom min tid der har jeg blitt mer og mer nysgjerrig på additiv produksjon, eller 3D-printing som mange velger å kalle det, sier Paulsen, og fortsetter:

- Jeg ser at additiv produksjon brukes stadig mer innenfor industrien, og de siste årene har det skjedd svært mye på dette området. Materialer, maskiner og produksjonstjenester utvikler seg i et stort tempo, og jeg merker en kraftig økning i interessen for denne produksjonsmetoden når jeg er ute i felt. Additiv produksjon brukes stadig til vanlig produksjon og ikke bare til prototyper og modeller, slik det kanskje var i starten. Additiv produksjon kan gi store fordeler og helt andre muligheter framfor tradisjonelle produksjonsmetoder som for eksempel maskinering eller støping, forklarer Paulsen videre.

Vil vokse seg større

Canon har solgt 3D-printmaskiner i Norge de siste tre årene og har en samarbeidsavtale med produsenten 3D Systems. De er en av de ledene produsentene innen dette feltet, og er en av aktørene som har lengst erfaring med additiv produksjon. 3D Systems produserer og leverer maskiner for printing i de fleste materialer og de har lang erfaring med å produsere maskiner til luftfart-, bil og forsvarsindustrien, samt at de leverer mye til lege- og tannlegeindustrien.

- Jeg gleder meg stort over muligheten jeg nå har fått gjennom ansettelsen hos Canon, og jeg har virkelig stor tro på at additiv produksjon som fremstillingsmetode vil vokse seg enda større og mer betydningsfull i tiden fremover. Det å få være en del av det jeg nesten vil kalle en produksjonsrevolusjon synes jeg er veldig, veldig spennende og jeg gleder meg til å presentere de løsningene Canon kan tilby til industrien, avslutter Glenn Paulsen.

Les mer om produktene på www.canon.no/business-printers-and-faxes/3d-printers

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.094