23948sdkhjf

Fokus på automasjon og riktige maskiner hos Engmark Meteor

Engmark Meteor AS ble stiftet i 1928 av Magnus Engmark, og mange drar nok kjensel på en Meteor steketakke. Takket være stort fokus på automasjon, en god dose kreativitet og valg av riktige maskiner, så foregår produksjonen den dag i dag i Oslo

- Frem til 1955 sto Meteor magasinkomfyr for hoveddelen av vår produksjon, men nå i dag har vi nærmest bare fokus på steketakker. Vi begynte med steketakken i 1955 og siden den gang har den fått en plass i mange norske hjem. Steketakken byr på muligheter for norsk tradisjonsbakst, og er perfekt for å lage blant annet tradisjonelle flatbrød, lefser, lomper, sveler og pannekaker, men kan også brukes til pitabrød, tortillas og nanbrød. Vi merker på etterspørselen at den bare blir mer og mer populær, og jeg tror kanskje noe av grunnen er tradisjon og et ønske om noe ekte, forteller 3. generasjon og daglig leder i bedriften, Håvid Engmark.

Roboter og laserskjæring

- Siden oppstarten i 1928 har vi vært i gjennom mange endringer, og etterhvert har vi blitt veldig gode på effektivisering av prosessene. Valg av riktige maskiner til riktig pris, automatiserte løsninger og kvalitetskontroll er svært viktig når en skal overleve som bedrift i lang tid. Vi er i dag bare fem ansatte og vi har fem robotarmer fra Universal Robots som hjelper oss å øke produktiviteten, samt at de også reduserer eventuelle skader på våre ansatte, forklarer Engmark videre.

Disse robotarmen har gjort at bedriften har kunnet automatisere repetitive oppgaver og dermed bruke sine ressurser på andre oppgaver.

- Vår siste investering var en brukt laserskjærer av type Amada 2415 og denne er konstant i bruk.

Vi produserer nesten alt vi trenger til steketakken selv, og med denne laserskjæreren får vi presise og helt perfekte deler med hver skjæring. For å øke kapasiteten jobber vi nå med å lage en platemater, men grunnet plassmangel så må vi nok en gang være kreative og designe noe selv, sier Engmark smilende, og legger til:

- Plukkingen og stabling av ferdige deler er det en robot som ordner, og det hjelper oss å holde produksjonstempoet oppe, samt kostnadene nede. Vi trives godt med alle utfordringene som følger av konkurranse med utlandet. Vi har fokus på å lage noe som er tradisjonsrikt og å lage noe som holder svært god kvalitet. Gjennom kreative løsninger, fokus på riktig maskinpark som gir riktige deler på første forsøk og kontroll på kostnadene, så skal vi fortsette å produsere steketakker i mange år fremover, avslutter Håvid Engmark.

Les mer på www.meteor.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063