23948sdkhjf

Resato passer for norsk industri

Da den nederlandske maskinprodusenten Resato nylig inviterte til sitt første åpne hus i deres nye flotte fabrikk for vannskjæring var åpenhet, tillit og kundelønnsomhet som sto på agendaen.

- Resato kjennetegnes ved at vi har en åpen, transparent bedriftskultur som vekker tillit både hos egne ansatte, samarbeidspartnere og kunder. Vi har fokus på å gjøre kundene våre mer lønnsomme og styrke lokal industri. Mesteparten av delene til våre maskiner kommer fra om lag 40 leverandører her i regionen, fortalte adm. direktør, Rob Castien til de mange fremmøtte samarbeidspartnere, kunder og fagpresse.

Sterkt FoU-fokus

Det er en stolt bedriftsleder som forteller historien og hvordan man i 1991 startet med å levere høytrykksverktøy inn mot det store lokale gassmarkedet.

- Da vi i 1999 begynte med vannskjæring var det naturlig å tenke høytrykk og i dag leverer vi maskiner med opptil 14.000 bar arbeidstrykk. For utstyr inn mot gassmarkedet ligger vi på 5-6000 bar, forklarte Castien.

Siden Resato satser sterkt på forskning og utvikling og har egen utviklingsavdeling på 12 personer av bedriftens totale 82 ansatte, nær 15 prosent! Egen utviklingslaboratorium, eget serviceverksted og verksted for produksjon av deler ved behov støttes av en solid satsing på logistikk og lagerhold av komponenter. Komponenter til maskiner og utstyr som Resato lager kommer fra underleverandører, mens Resato står for sammenstilling og testing av alle enheter. Naturlig nok har maskinprodusenten eget testsenter der de har fremstilt testutstyret selv.

Kjør fort og røft!

Åpen hus var lagt opp med en blanding av presentasjoner, omvisning og workshops. Tema var kort og godt hvordan utnytte vannskjæreteknologien på best mulig måte fordelt på valg av teknologi, beste teknikker, arbeidsprosesser og god programvareutnyttelse. I tillegg presenterte noen av kundene sine erfaringer og det ble tid til å snakke med deltakere i pausene.

Eksempler på riktig bruk av teknologien ble løftet frem og man fikk innføring i såkalt «common cut» - felles skjær - for å redusere antall skjæringer. Hvordan skjære med minst mulig bruk av sand eller hvordan utnytte ubemannet kjøring.

Workshopene ble gjort med live maskindemonstrasjon. Her ble det blant annet vist skjæring med bruk av 0.45 mm dyse for rask kjøring. Man bruker mer sand, men blir fortere ferdig. Bruk av to pumper gir best besparelse på tykke materialer.

- Det er alltid bedre å kjøre fort med tykke materialer hvis du skal sveise etterpå. Kjør røft, uttalte Alex Bekema, teknisk salgsingeniør hos Resato.

Kundenes tale

- Selskapet vårt vokste raskt og vi fikk behov for mer metallskjæring. Bruk av underleverandører ble for dyrt så vi analyserte vårt behov og kom frem til at vannskjæring ville dekke våre behov, uttalte Bernard Verloy adm. direktør i Verloy Metaalwerken.

Etter et besøk på en maskinmesse ble tre maskinprodusenter valgt ut og testing av egne deler ble gjort.

- Vi så eksempelvis på hvordan maskinene var oppbygd, hvor lett det er å gjøre vedlikeholdet selv, bruk av programvare og reservedeler på lager. Vi konkluderte med at Resato var vårt beste valg. Vi har to velfungerende maskiner; en R-LCM 3015 for mindre deler og en ACM 3090 for store deler, sa bedriftslederen.

En annen kunde er Société Novelle, Atlantic Système Découpe som oppnådde store fordeler gjennom å opprette såkalt «Flexzone», der man benytter to stykk 3x6 meter maskiner som til sammen kan skjære 3x12 meter.

- Ved å velge tre pumper kan vi holde produksjonen i gang selv om vi har service på en av pumpene. Todelt arbeidsområde gjør at vi kan produsere på den ene siden mens vi laster ut og inn på den andre siden. Vi har registrert en 20 prosent produktivitetsøkning ved bruk av Flexzone, uttaler Dominique Gohaud fra Société Novelle.

Passer for norsk industri

- iTec AS er totalleverandør til industrien og leverer alle typer skjæremaskiner, verktøymaskiner, gassutstyr og -anlegg samt kjemiske produkter i Norge. Vår visjon er å være «Et førstevalg for industrien». Vi er en verdibasert virksomhet, og verdiene «Ærlig, Interessert og Presis» står svært sentralt. Alt vi gjør måles opp mot dette, uttaler Ståle Ellingsen, salgssjef hos den norske forhandleren av vannskjæresystemer fra Resato.

- Med det samme verdigrunnlaget føler vi os komfortable med å forhandle en av markedets beste vannskjæremaskiner, legger Ellingsen til.

Produktansvarlig hos iTec, Morten Haust, følger opp:

- Teknisk sett er maskinene meget avanserte og robuste med gode løsninger som faller kundene til gode. Maskinene er enkle å betjene og gode programvareløsninger gir optimal produktivitet og brukervennlighet. Resato har solide servicetilbud og har et eget område på sin web der kunder kan logge seg inn og hente ut mye praktisk nyttig informasjon på bedriftens e-læringsplattform. Resato jobber i disse dager med et prosjekt innen Industri 4.0 på en konkret pumpe. Dette skjer samtidig som man også kjører et VR-prosjekt (virtuell virkelighet) for et virtuelt læringsmiljø med 3D-video. I et marked med mye variert industri og en stadig økning i bruk av kalde produksjonsprosesser ser vi Resato som et perfekt valg for norske industribedrifter, konkluderer Haust.

For mer informasjon se: www.resato.com eller www.itec.as

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063