23948sdkhjf

Amada automatiserer kantpressene

Selv om mange regner kantpresser som en velkjent teknologi, fortsetter Amada å flytte grensene for hva man kan oppnå med denne grunnleggende platebearbeidingsprosessen. Som et resultat av nyutviklinger kan selskapet tilby flere viktige fremskritt innen automasjon som er ment å forenkle og redusere kostnadene for produksjonsbedrifter.

Øker produktiviteten

Blant de integrerte automasjonsteknologiene er FAST (Finger with Active Safety Technology), et innovativt tillegg til maskinens bakanlegg. FAST gir mulighet til å øke hastigheten til maskinens bevegelser på en sikker og kontrollert måte. Resultatet er at tidstapet mellom knekkesekvenser – tiden som operatøren venter på posisjonering av bakanlegget – reduseres til et minimum, og dermed øker produktiviteten til sitt maksimum. Teknologien kan monteres på Amada serie HFE-3i og HG kantpresser.

Store innsparinger

En ytterligere integrert teknologi som kan forbedre produktiviteten er Amadas innovative ATC (automatic tool changer). HG-ATC er selskapets flaggskip av kantpresser, og er unik på markedet. ATC-teknologien reduserer oppsettetid til et minimum verktøyoppsett skjer automatisk, noe som gir dramatiske innsparinger i tid. Faktisk kan bruk av en god algoritme, for å garantere det beste verktøyoppsettet, bety at HG-ATC kan laste selv de mest komplekse verktøylayoutene i løpet av tre minutter.

HG-ATC kantpresser kan også utstyres med Amada SF75 plateløftere. Dette anvendelige tilvalget, som monteres til fronten av maskinen, gjør det enklere å håndtere store, tunge deler, som muligens ville ha krevd to operatører tidligere. Som et resultat kan arbeidskostnadene umiddelbart halveres, melder maskinprodusenten.

Syvakset robot

Selvsagt vil folk flest assosiere automasjon med roboter, HG-ARs er det siste tilbudet fra Amada. Denne robotiserte knekkecellen, som er utstyrt med den nye AC-300 automatiske palleveksler og ATC, illustrerer godt alle de forbedringene i produktivitet og fleksibilitet man kan oppnå ved bruk av det siste innen automasjonsteknologi. Lasting og lossing av materiale og knekkefunksjoner utføres av en syvakset avansert robot, som er i stand til å utføre et komplett sett med bevegelser.

En syvakset robot brukes også i Amadas HG-Rm kantpressesystem for knekking av storskaladeler med komplekse ribbe- og panelformer. Her brukes spesialgripere ment for ribbedeler for å prosessere komplekse former med korte syklustider. Den automatiske gjen-gripeenheten, som ikke krever noe manuelt oppsett, er utstyrt med to motoriserte armer og automatiske saksestøtter.

Klar for Industri 4.0

Fra et programvareperspektiv kan Amada tilby sin avanserte programvarepakke VPSS 3i for en strømlinjeformet arbeidsflyt fra initial 3D CAD-modell til ferdig produkt, som inkluderer skjæring, stansing, knekking og sveising i prosessene. Nøkkelen til suksess til systemet VPSS 3i er den konstante datalenken mellom de separate programvaremodulene (som Blank CAM, Bend CAM og Weld CAM), maskinene og den sentrale databasen. Denne databasen lagrer all dele-, maskin-, verktøy-, material- og teknologirelatert informasjon på en helhetlig måte, og fordeler data raskt og pålitelig. Alle Amadas automasjonsløsninger omfatter det siste innenfor digitale teknologier på linje med smarte fremstillings- og industri 4.0-konsepter.

Amadas automasjonsproduktutvalg støttes av selskapets Robot Technical Centre (RTC), et senter for utmerket robotikk lokalisert i Italia. RTC åpnet i 2015, og gjør teknologi og innovasjon tilgjengelig til kunder over hele Europa, gir demonstrasjoner, studier av spesialløsninger og personlige konsultasjoner.

For mer informasjon besøk: www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.205