23948sdkhjf

Smart produksjon i Norge

Med riktig bruk av teknologi, produksjonsprosesser og produksjonsledelse klarer TROX Auranor Norge AS på Brandbu å holde produksjonen i Norge, ja faktisk øke aktiviteten her.

Det er maskinleverandøren Din Maskin som tar oss med til den dynamiske bedriften på Brandbu. Her har de levert en komplett automatisk stanse og klippelinje.

Behov for økt kapasitet

Årsaken til satsingen på den nye produksjonslinjen er at bedriften har gjort det bra i markedet og fikk behov før økt produksjonskapasitet.

- TROX er ledende innen utvikling, produksjon og salg av komponenter, utstyr og systemer for innendørs klimaanlegg og ventilasjon. Dedikert forskning har gjort oss til en leder innen innovasjon i disse feltene, forteller Peter Sønderskov, adm. direktør hos TROX Auranor Norge AS.

Treffer kundene godt

Hva er det som gjør at dere opplever vekst i markedet?

- Vel, vi er en meget fremoverlent bedrift, ikke bare våre tyske eiere, men hele konsernet. Den norske enheten ligger faktisk i toppen blant konsernets 14 enheter og har i år opplevd å være best i en periode. «Mennesket er målestokken og dets velvære er vårt mål». Siden selskapet ble grunnlagt i 1951, har dette vært mottoet for selskapets beslutninger, og dette er noe som treffer bra her i Norge, vi har lett for å samarbeide med andre og vi er gode til å sette kunden i fokus. Det gir ofte innovativt miljø, god produktivitet og høy kvalitet, svarer Sønderskov, og legger til:

- At vi utvikler produkter i tråd med vårt eget motto er nok noe som treffer bra ute hos kundene, og at vi i tillegg til næringsbygg også satser på boligmarkedet er medvirkende årsaker til at vi lykkes.

Fremtidsutsikter i Norge

TROX har erfaring med årelang satsing på automasjon og forbedrete produksjonsprosesser og produksjonsledelse.

- Hos oss følger vi naturligvis lean produksjon med kanban og kontinuerlig forbedring, men vi har også etablert vårt eget TPS – TROX Production System som dekker hele produksjonsaktiviteten. Dette omfatter de aller fleste prosesser i fabrikken og er et digitalt system som hjelper oss med alt fra produksjonsstyring, prosesskontroll, logistikk osv., forklarer Svein Inge Nerland, produksjonssjef i TROX Auranor Norge AS.

Det blir omvisning og første stopp i fabrikken er den automatiske stanse og klippecelle fra Prima Power levert av Din Maskin. Cellen består av et Combo FMS lagersystem, en SGe6 servoelektrisk stansemaskin med klippefunksjon, C1500/2 sorteringstransportør samt STS6/2A stablesystem.

- Dette er en fleksibel linje som er rask å programmere og som gir oss muligheten til å produsere ubemannet, noe som er en forutsetning for å opprettholde arbeidsplasser i Norge. Siden vi er dyktige på automasjon, robotisering og kontinuerlig forbedring sikrer vi fremtidig arbeid her på Brandbu, sier Nerland.

Hvorfor akkurat Din Maskin og Prima Power?

- Vi har forespurt andre leverandører selvsagt, men med de gode erfaringene vi har med Din Maskin gjorde valget enkelt når de i tillegg kan konkurrere på totalkostnadene ved en slik investering, svarer Nerland.

- Jeg vil gjerne legge til at, selv om vi satser stort på teknologi har menneskene hos oss svært god kultur for å skape forbedringer. Medarbeiderne er proaktive og ofte kommer det forbedringsforslag fra folk i produksjonen. Dessuten har vi alltid lærlinger som bidrar til å forynge miljøet og gi oss stabil tilgang på kompetente medarbeidere. Det er en god forsikring for fremtidig produksjon i Norge, understreker Sønderskov.

For mer informasjon se: www.trox.no og www.dinmaskin.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078