23948sdkhjf

Leverer ISTech saglinje til Nammo

Raufossbedriften Nammo var i behov av en ny og moderne sag og investerte nylig i et skreddersydd saganlegg fra sagprodusenten ISTech.

Nammo Raufoss er en høyteknologisk bedrift innen forsvar og romfartsprodukter. De har spesialisert seg på design, utvikling, testing og produksjon av ammunisjon og rakettmotorer, samt er verdensledende innenfor miljøvennlig demilitarisering av ammunisjon.

Forsto behovet

Nammo Raufoss var i behov av en ny og moderne sag som kunne gå mer eller mindre ubemannet hele døgnet.

- Dette førte til at vi startet sonderingen av hvem som leverte hva, og mange forskjellige leverandører ble forespurt, forteller Vegard Løkken, driftsleder hos Nammo.

Hvilken type sagmaskin og hvilke oppgaver den skulle ha ble diskutert med de forskjellige leverandørene.

- Terje Hesselberg hos Saghuset Hesselberg var den som umiddelbart forsto alle de forskjellige kriteriene saganlegget måtte oppfylle. Han har fungert som en konsulent for oss, og vi er svært godt fornøyd med engasjementet og kunnskapen han har formidlet, forklarer Løkken.

Nammo Raufoss holder til i et bygg som ikke uten videre kan bygges om. Bygget er verneverdig og dette ga noen seriøse utfordringer.

Fleksibel leverandør

- Mange konstruktive samtaler med Terje Hesselberg, et inspeksjon- og planleggingsbesøk ved Alessandro Rescaldani fra ISTech, hos oss på Nammo, samt et besøk hos sagprodusenten ISTech hvor vi fikk se vårt eget saganlegg ferdig montert og klart for prøving, gjorde at vi nå har fått på plass et saganlegg som vi tror skal dekke alle våre sagbehov i lang tid fremover.

Prosessen for å få dette til har vært enestående, og vi er virkelig imponert etter besøket hos produsenten i Italia, uttrykker Løkken, og fortsetter:

- ISTech har vært svært gode til å tilpasse både våre bygningsmessige utfordringer, samt svært fleksible når det gjaldt å etterkomme våre ønsker og krav. Vi har noen leverandører som vi foretrekker å bruke når det gjelder alt fra elektroniske komponenter til produsenter av automasjon, og våre ønsker er blitt etterlevd på alle områder. I Nammo er vi opptatt av å kjenne produktene til våre forskjellige leverandører, og vi har strenge krav når det gjelder kvalitet, tilgang på reservedeler, leveringshurtighet osv. Alle disse kravene ble absolutt imøtekommet av ISTech, og da besøket vårt hos ISTech var over var stort sett alt avklart og på plass, forteller Løkken.

Tett samarbeid

- Da vi i Saghuset Hesselberg ble forespurt om saganlegget visste vi at noen utfordringer måtte løses både med hensyn til materialene som skulle kappes, materialflyt, kommunikasjon med robotcelle og i forhold til bygget. Vi hadde også våre tanker om hvilken type sag som vi ville anbefale. Samarbeidet mellom oss og Nammo har vært preget av konstruktive samtaler hvor de har vært lydhøre for mine innspill, forteller Terje Hesselberg, daglig leder hos Saghuset Hesselberg, og legger til:

- Basert på kunnskapen om hvor mye saga skulle være i drift så anbefalte vi en ISTech Power 531 NC båndsagmaskin. Dette er en maskin som gir svært god produktivitet, er veldig pålitelig og har stor nøyaktighet. Vi vet at ISTech klarer å skreddersy og tilpasse sager etter alle mulige ønsker, og at de er en svært konstruktiv produsent. Vi valgte derfor å besøke Nammo sammen med ISTech, hvor alt rundt maskinen og utfordringer i forhold til intern materialflyt og bygget ble avklart.

Rikt utrustet

Båndsagen, en Power 531 NC er en CNC-styrt high-end båndsag som har det nyeste innen teknologi. Den er utstyrt med pekeskjerm, har spesialtilpasset Windows-basert programvare, har et stort materialbibliotek, automatisk innstilling av skjæredata og retthetskontroll. Videre har sagen en spesialutviklet veiecelle for veiing av kappet emne for ytterligere kontroll før sortering til robotstasjon samt SMS-varsling til operatør, webstyring, kan fjernstyres i fabrikken, levert med magasin og sortering av restkapp og ferdigkapp, samt er integrert med robotcelle.

- Vi er sikre på at Nammo med dette saganlegget vil få alle sine behov og ønsker innen saging oppfylt, og vi er stolte over å ha levert til en så kvalitetsbevisst bedrift som Nammo, avslutter Terje Hesselberg.

For mer informasjon se: www.saghuset.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.093