23948sdkhjf

Dormer Pramet åpnet Experience Center

Et splitter nytt spesialbygd anlegg, som har som mål å bringe sammen mer enn 100 års erfaring i bransjen, har blitt bygget for å fremme utviklingen av nye materialer og teknologier.

Dormer Pramets Experience Center er en stor investering utformet for å vise selskapet, med kompetanse, opplæring, forskning og utvikling samt toppmoderne utstyr, økt omfang og resultatene av selskapets brede spekter av skjærende verktøy.

Viktig etablering

Experience Center, eller forkortet XP Center, ligger ved siden av Dormer Pramets produksjon av vendeskjærverktøy (PU) i Šumperk, Tsjekkia.

Den offisielle åpningsseremonien ble utført av Klas Forsström, president i Sandvik Maskinering Solutions (SMS), Stefan Steenstrup, Dormer Pramet CEO, Marek Kotrlý, administrerende direktør og produksjonssjef Dormer Pramet og Zdenek Broz, ordfører i Šumperk.

Under åpningsseremonien, sier Klas Forsström i sin tale:

- Vi snakker ofte om forskning og utvikling og programutvikling i samarbeid med kunden, og det er akkurat hva dette senteret representerer. Dette er fremtiden for vår industri for å kommunisere med våre kunder og samtidig ta hensyn til at i vår produksjon er det svært viktig å gjøre dette anlegget.

Stefan Steenstrup legger til:

- Šumperk er en svært viktig etablering for Dormer Pramet og den ideelle plasseringen av vårt XP Center. Mer enn 600 av våre 1400 ansatte er basert her og cirka 40 prosent av alt vi selger er produsert her.

Rikt utstyrt

XP Senteret vil være hjemmet til Dormer Pramets team som arbeider med materialer utvikling og som for tiden fokuserer på å utforske forskjellige underlag, utvikle nye CVD og PVD belegg, samt å forbedre ytelsen til skjærekanter.

En del av FoU-prosjekt i regi herfra vil være etablering og implementering av ny teknologi, som forbedrer kunnskap om hvordan produksjonen av hardmetallprodukter skal være på den mest effektive måten.

I tillegg har XP Center et topp moderne laboratorium utstyrt med den nyeste teknologien, slik som elektronmikroskop, 3D-skannere, samt en maskin for slitasjemåling.

I hjertet av XP Center er det et moderne testrom med en rekke maskinverktøy og måleutstyr. Der kan Dormer Pramet teste produktets prototyper og kontrollere at de nye skjæringsverktøyene oppfyller forventningene før de tas i produksjon. En rekke maskiner vil bli reservert for kundeanmeldelser, samt opplæring og avholdelse av konferanser i disse lokalene.

For ytterligere informasjon se: www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078