23948sdkhjf

Braksuksess for Formnext 2017!

Formnext 2017 fortsetter sin sterke veksttrend med en 60 prosent økning i antall utstillere med mange verdenspremierer og innovasjoner fra hele prosesskjeden. Kjempekontrakter, smekkfulle stands og massivt presseoppbud preget messen. Dette er stedet der du får full oversikt over 3D-bransjen.

Med en imponerende 60 prosent økning i antall utstillere i forhold til i fjor, fortsetter Formnext sin sterke veksttrend. Utstillingen setter også nye standarder takket være sin sterke internasjonale tilstedeværelse samt variasjon av globale markedsledere og høye tetthet av innovasjoner fra områder langs hele prosesskjeden. Messen bød på et mangesidig og innovativt konferanseprogram samt mange teknologipresentasjoner hos utstillerne.

Ledende internasjonal konferanse

Med totalt 470 utstillere fra 33 land har Formnext 2017 overgått tallene for fjorårets vellykkede begivenhet. Antall besøkende har økt fra 13.300 til 21.492. Utstillingsområdet er også utvidet fra 15.500 til rundt 27.000 kvadratmeter, fra en hall til to utstillingshaller.

En enda sterkere prosesskjede

Alle sider av verdi- og prosesskjedene rundt additiv produksjon var representert på messen. Interessant er det å merke seg at alt flere underleverandører av additive tjenester stiller ut, type industridesignere og konsulenter som tilbyr å bistå i alt fra ide til ferdig industrialisert produksjon. Mens det de tidligere årene var mange utstillere i dette segmentet innen 3D-printing i plast er det nå flere og flere som tilbyr komplette tjenester også innen metallprinting. Tilbudet av opplæring innen konstruksjon for, og bruk av, 3D-printing øker, og det gjør også behovet i det kraftig voksende markedet. Alle de store maskinprodusentene har egne «skoler» og workshops.

Større og raskere

En klar trend er at maskinene som tilbys nå blir både større og raskere. Det er byggemål som nærmer seg 1m3 og flere maskinprodusenter leverer maskiner med flere enn en laserkilde. Flere av de profilerte maskinprodusentene kommer med kraftigere laserkilder.

Automasjon og robotisering er på fremgang og det skal gå an å drive industriell ubemannet 3D-printing i metall i store serier.

Et felt som også er i kraftig utvikling er programvare. Her viste mange av de etablerte aktørene forbedrete løsninger som vil gi økt brukervennlighet, bedre analyse og simulering samt smidigere dokumentflyt fra konstruksjonstegning til ferdig produkt med full sporbarhet.

For mer informasjon se: www.formnext.com

Flere bilder nedenfor:

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203