23948sdkhjf

Sterkeste PMI på over ti år

PMI steg til 57,8 i desember fra 57,4 i november. Dette er den høy-este indeksverdien siden oktober 2007, og tallene indikerer at indu-striaktiviteten akselererer videre. Det var først og fremst en bedring i ordre- og produksjonsindeksene som trakk hovedindeksen opp, mens det var et moderat fall i sysselsettingsindeksen.

Produksjonsindeksen steg til 58,5 i desember fra 57,5 i november, det høyeste nivået siden juli. Dermed ser det ut til at produksjonsveksten tok seg ytterligere opp i desember.

Ordreindeksen steg til 59,9 i desember fra 58,8 i november. Detaljene viser at det var en oppgang i ordreindeksene til hjemmemarkedet som trakk ordreindeksen opp.

Sysselsettingsindeksen falt til 55,6 i desember fra (reviderte) 55,9 i november. Nivået indikerer likevel et betydelig løft i industrisysselsettingen mot slutten av 2017 som vi ikke har sett på seks år.

Indeksen for leverandørenes leveringstid steg til 60,1 i desember fra 59,2 i november. Dette er den høyeste indeksverdien siden desember 2010, noe som er interessant ettersom lengre leveringstid henger historisk godt sammen med høyere kapasitetsutnyttelse.

Mer info finner du på www.nima.no og www.danskebank.no

Norsk PMI, sesongjusterte tall

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125