23948sdkhjf

Blechexpo mer internasjonal enn noen gang

Med økt internasjonal deltakelse av både av utstillere og besøkere viser Blechexpo at denne messen er verd å ta på alvor.

Blechexpo, som arrangeres parallelt med Schweisstec på messen i Stuttgart, er en messe for tynnplateteknologi som tidligere har vært mest besøkt av tyske fagfolk. Slik er det fremdeles, men det er en tydelig økning i antall internasjonale besøkere. Med 24 prosent internasjonale besøkere for to år siden ble det hele 30 prosent for årets messe. Totalt for begge messene var det drøyt 39.000 besøkere fra 116 land og 1336 utstillere fra 35 land.

Større, kraftigere og mer automatisering

På messen var det tydelig fokus på Industri 4.0-løsninger, men ikke alle hadde like gode praktiske eksempler å vise til, men flagget "Industri 4.0-klar". Styringssystemene er naturligvis klare for digital produksjon, men "smart fabrikk" er et lite stykke unna, men ubemannet produksjon er det mange som kan levere.

Automasjon står sentralt og alle mulige varianter av automatisk inn- og utlasting, robotknekking og plukking/sortering var utstilt, alt fra små robotiserte knekkeceller til store komplette anlegg med automatisk platelager.

Fiberlaser har for alvor satt seg i markedet og enkelte mener at det kun er et tidsspørsmål før fiber tar helt over markedet, også der CO2-laser har vært enerådende. Kraftigere og mer fleksible fiberlaserløsninger er en trend i likhet med høyere skjærehastigheter. Laserkilder på 8, 10 og 12 kW er tilgjengelig på markedet, men det er ikke alltid at det kun står på antall kW som laserkilden genererer, det er mange ulike forhold som spiller inn på veien fra kilden til ferdig resultat.

Rørlasersystemer kommer for fullt, nå er det ikke bare de største aktørene som leverer automatiske anlegg, det betyr at man i dag kan få slike anlegg i flere prisklasser.

Fornøyde messebesøkere

Maskinregisteret var på messen kun en dag, men fikk likevel møtt både norske maskinforhandlere og norske besøkere. Nå er jo EuroBLECH-messen i Hannover den store tynnplatemessen norske industrifolk i all hovedsak fokuserer på, men Blechexpo har blitt godt kjent i Norge og tilbakemeldingene fra maskinforhandlere og besøkere er gode. Et argument er at messen er internasjonal og stor nok til at man får et godt overblikk over teknologiutviklingen og maskintilbudet på markedet. Et annet er at messen er svært effektiv å besøke. Flyplassen ligger i gangavstand fra messeområdet, så det er fullt mulig å ta reise og messebesøket på kun en dag. Med en rekke maskinnyheter og de fleste av de største aktørene på plass er denne messen verd å ta på alvor.

Neste gang Blechexpo/Schweisstec arrangeres er 5. til 8. november 2019.

For mer informasjon se: www.blechexpo-messe.de

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203