23948sdkhjf

Nytt kurs om Maskinforskrift 2018

Kurset som var satt opp 23. januar ble fullbooket så fort at nå har NFEA - Norsk Forening for Elektro og Automatisering - satt opp nytt kurs 19. april.

Maskiner blir installert i nær sagt alle elektriske anlegg i dag. Eksempelvis nevnes ventilasjonsanlegg, varmepumper, kjøleanlegg, maskiner i landbruket som elevatorer, kornskruer, korntørkeanlegg samt produksjonsutstyr i industrien.

Vi ser stadig at slikt utstyr blir planlagt, montert og samsvarserklært etter FEL og NEK 400 selv om dette regelverket ikke gjelder for maskiner.

Dette kurset tar for seg regelverk som gjelder for maskiner som maskindirektiv, Forskrift om maskiner og NEK EN 60 204-1 Maskiners elektriske utrustning, samt grensesnitt mellom ulike regelverk.

Sentrale temaer blir:

EU-direktiver, forskrifter og normer;Forskrift om maskiner av 29.12.2009Hva er en maskin? - grensesnitt mellom elektrisk installasjon og maskinAnsvarsforhold og grensesnitt for ansvarNEK EN 60 204-1 Maskinsikkerhet, maskiners elektriske utrustningKrav til samsvarserklæring og dokumentasjonOmbygging, endringer og vedlikehold av maskinerKrav til kvalifikasjoner

Målgruppe: Industribedrifter, elektroentreprenører, automatikere og automatikkmekanikere, saksbehandlere, elektrofagarbeidere, rådgivende entreprenører elektro og VVS, ventilasjons- og kuldeentreprenører, tavlebyggere, maskinprodusenter og leverandører samt brukere og mottakere av maskiner.

For program og påmelding klikk her

For mer informasjon besøk NFEA - Norsk Forening for Elektro og Automatisering på web: www.nfaplassen.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.079