23948sdkhjf

Fagskolen Tinius Olsen i front med framtidsrettet studium

Den nye linjen blir et kjempebra tilskudd både lokalt, regionalt og nasjonalt.

– Kongsbergindustrien bruker slagordet «World class» på sine tjenester. Vi må ha de samme ambisjonene, for bare da kan vi lykkes sammen, sier Jonny Pettersen, fagleder for utvikling på Fagskolen Tinius Olsen entusiastisk.

Vi sitter på et kontor i femte etasje på Krona. Sammen med Eirik Hågensen, rektor på Fagskolen, forteller Pettersen hvorfor han er så fornøyd med at den nye linjen nå er godkjent.

– Dette har vært en prosess i et par år, og den har vært både lang og tøff. Det er ikke lett å starte noe helt nytt. Ikke engang næringslivet visste hva de trengte for to år siden, men de har vært aktive i prosessen hele veien, sier Pettersen.

Autonomi og tingenes internett

Stikkordet for den nye linjen er fremtidens arbeidsliv og krav.

– Nye arbeidsplasser vil dukke opp, andre vil bli rammet. Vi må rigge oss til for å møte fremtidens krav og tilpasse oss raskt, sier Hågensen.

Industriell digitalisering er en toårig linje der man skal få nødvendige kunnskaper og ferdigheter for å planlegge, prosjektere, drifte og vedlikeholde moderne produksjonssystemer.

Studiet har ulike fordypningsemner, som for eksempel autonome systemer og tingenes internett. I tillegg vil det være et stort innslag av laboratorie- og prosjektarbeid. En splitter ny lab skal etter planen stå klar til det nye studiet som allerede er godkjent av NOKUT.

– Laben skal ligge i andre etasje med utsikt mot Kiwi. Det blir et veldig bra laboratorium. Vi har blant annet en drøm om å utvikle en app som kan styre roboter i laben utenfra, sier Pettersen.

– Nå må vi ikke røpe alt ennå, sier Hågensen med et smil, men reklamerer med at dette vil være et av de mest moderne laboratoriene i Europa. Hva den nye laben kommer til å koste, vil de ikke røpe, men det er snakk om et betydelig beløp.

Buskerud Fylkeskommune har vært en aktiv aktør for å sikre at vi er i forkant av utviklingen i arbeidslivet med å bevilge midler til dette.

Lokalt næringsliv har skjønt at dette er et spennende studie, og mange melder sin interesse når de blir gjort kjent med studiet.

Hele karrierer

På Kongsberg har vi sett utviklingen av et spennende utdanningsløp for ungdom og voksne. Ungdom strømmer til for å ta utdanning på Kongsberg videregående skole. Gjennom K-Tech får de utrolig varierende og spennende lærlingeoppgaver, og de kommer inn i jobber hvor K-Tech kjører kurs som oppdaterer dem faglig. Hvis de ønsker kan de fortsette på Fagskolen Tinius Olsen slik at de kan bli formenn, jobbe med konstruksjon, salg eller ledelse. Gjennom samarbeidet disse tre utdanningsinstitusjonene har etablert, kan man utvikle seg gjennom hele den yrkesaktive karrieren. Noe som blir nødvendig i en stadig raskere utvikling av teknologi og løsninger.

For mer informasjon om Fagskolen Tinius Olsen se HER

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.328