23948sdkhjf

LVD med nye versjoner av CADMAN

LVD Company har sluppet en ny versjon av sin programvare for maskinprogrammering- og verkstedplanlegging, CADMAN Suite versjon 8.5. Utgivelsen inneholder forbedringer på hver CADMAN-modul, som for eksempel forbedret grensesnitt for mer intuitiv bruk.

Versjon 8.5 utvider CADMANS evner til integrering av neste generasjon av LVD'S Touch-P stansemaskiner, samt skjære- og stansemaskiner som ikke er produsert av LVD. CADMAN bidrar til en strømlinjeformet, komplett produksjonsprosess som gjør smartproduksjon mulig. Den starter med en 3D-tegning, legger en produksjonsplan, organiserer produksjonsflyten for laserskjæring, stansing, sortering og knekking.

Viktige oppdateringer

CADMAN-B, programvaren for kantpressing, har forbedret støtte for å finne beste kantpresseløsning, inklusive optimalt verktøyvalg, dessuten mulighet for å sette visse verktøy som førstevalg i verktøybiblioteket og flere kollisjonskontroller som til slutt vises i en 3D-simulering. Importfunksjonen av tegninger er forbedret, inklusive batchhåndtering av deler. Formfunksjoner blir gjenkjent, eksisterende knekker i delen kan angis, eller knekker kan utelukkes fra den automatiske knekkeløsningen. CADMAN-B støtter nå også SYNCRO-FORM, LVDs avanserte kantpresser utstyrt med adaptiv knekking av lange, vanskelige detaljer. Touch-B programvaren, maskinprogramvaren er også forbedret. Sekvensbyttet mellom ulike jobber er optimalisert på forskjellige sett. Dette sparer prosesstid og øker maskinens produktivitet markant.

Optimaliserer skjæring

CADMAN-L og CADMAN-P CAD/CAM programvaremoduler har fått forbedret nestingfunksjon for både laser og stansing. Den nye funksjonen “minimal varmepåvirkning�? optimaliserer skjæring i forhold til parameter som tykkelse, material, og materialtilstandsteknologi sikrer en mer jevn og automatisk forberedelse til laserskjæring. For stansing finnes en smart funksjon som unngår kollisjon av diverse forminger, samt støtte for å automatisk plassere formeoperasjoner så sent som mulig i programmet. Man kan velge om detaljer i en sammenstilling skal identifiseres automatisk eller manuelt.

God oversikt

CADMAN-JOB kan brukes på LVDs maskiner, samt på stanse- og lasermaskiner fra flere andre produsenter. CADMAN-JOB kobles sammen med verkstedets ordreplanlegger og prosesserer dermed hele produksjonsflyten, altså hele kjeden fra bestilling til ferdig del. På denne måten har man hele tiden oversikt på hele prosessen i sanntid. Operatøren får dermed bra støtte for å optimalisere sin produksjon og utnytte ressursene på best mulig måte. LVDs Touch-i4 skjermbrett fungerer som en støtte for CADMAN-JOB og benyttes på verkstedet for tilbakemeldinger, samt å gi en god oversikt over situasjonen på verkstedet. Å finne ut hvor en del befinner seg i prosessen har aldri vært enklere, uansett om deler bearbeides i en maskin, befinner seg på transportbåndet eller er på lagret.

Kraftig verktøy

CADMAN-SDI, Smart Drawing Importer, er et kraftig program for smidig å importere de fleste typer tegningsformater. Nye funksjoner finnes for eksport og import av batcher. Flere kostnadsmodeller finnes innebygget, samt identifikasjon av lengste knekkelengde og maksimal presskraft som behøves til delen. Informasjonen sees på skjermen eller kan eksporteres som en fil. CADMAN-SDI kan også lage kostnadskalkyler med god presisjon. En importert tegningfil brytes ned til de ulike prosessene som påvirker produksjonskostnaden. Hver prosess har en innebygget kostnadsmodell. En bra støtte for å identifisere hva som påvirker kostnadene i prosessen.

Tilsammen gjør alle disse oppdateringene at programvarepakken CADMAN blir et enda kraftigere verktøy for å møte den digitaliserte framtiden som setter standarden i framtidens fabrikker og realiseringen av Industri 4.0.

For mer informasjon se: www.lvdscandinavia.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.125