23948sdkhjf

Omax 80X vannskjærer til Orrhaga Waterjet

Orrhaga Waterjet AB investerte i sin første vannskjærer fra produsenten Omax i 2010, og vil med sin seneste investering, en Omax 80X, kunne tilby vannskjæring med flere muligheter og dermed kunne lage produkter for en større kundegruppe.

Orrhaga Waterjet ligger i Eksjö kommune i Sverige, og de har store lokale bedrifter som kunder. I tillegg har de en stor mengde oppdrag fra bilindustrien, blant annet fra en stor tysk bilprodusent. Bedriften tilvirker også verktøy, lager fiksturer, modeller og utfører fleroperasjonsbearbeiding.

Svært høy presisjon

Økt ordreinngang på vannskjæreren er årsaken til investeringen i den nye Omax 80X, forklarer Rickard Bergh, eier av Orrhaga Waterjet.

- Vi gjør mange typer oppdrag og vi har spesialisert oss på presisjonsvannskjæring. Den nye Omax 80X gjør det mulig for oss å også ta de oppdragene som krever svært høy presisjon, samt ta oppdrag som inkluderer store deler, forklarer Bergh.

Fleksibel løsning

- Vi i HydroCut AB har stått for levering av den nye maskinen og kostnadene for maskinen er på nærmere tre millioner kroner, forteller Patrik Lundin, daglig leder hos HydroCut.

For denne summen får Orrhaga Waterjet en vannskjærer som kan jobbe med plater som er 2 x 4 meter store, og har tykkelse opp til 300mm.

OMAX 80X utrustet med to fem-akslede skjærehoder. Skjærehode nummer 1 er en OMAX Tilt-A-Jet. Dette er et skjærehode for fine toleranser på delene. Skjærehodet har automatisk vinkelkompensering uten ekstra programmering, og med vinkelrette skjæresnitt blir delene riktige med en gang, med toleranser under 0.1mm, forklarer Lundin.

Skjærehode nummer 2 er av type OMAX A-Jet. Skjærehodet kan vinkles opp til 60° og brukes til preparering av sveisesømmer, samt forsenkinger m.m.

Lett å bruke

Omax 80X er utstyrt med en høyttrykkpumpe som Omax selv produserer og er en direktevirkende pumpe med navn EnduroMax. Omax har, siden de startet opp for 20 år siden, kun utviklet og solgt direktevirkende høytrykkpumper med maksimalt trykk på 4100 bar. Pumpene leverer større volum av vann per minutt enn sammenlignbare trykkøkningspumper, og OMAX EnduroMax 50Hk pumpe leverer 4,5 liter/min ved 4100bar og har åpning på 0,41mm.

- Direktevirkende pumper er svært pålitelige, veldig energieffektive og service er både enkelt og raskt å utføre, forklarer Lundin videre.

Omax 80X er utstyrt med programvare fra Omax, kalt INTELLI-MAX. Denne programvaren er lett å lære og lett å bruke i produksjonen. Den har avanserte muligheter og kan produsere de mest komplekse deler. I tillegg er det slik at når man kjøper et Omax system så følger frie lisenser og gratis oppdatering av programvaren på livstid, avslutter Patrik Lundin.

Besøk www.omax.com for mer informasjon om vannskjærere eller www.owj.se for mer om Orrhaga Waterjet AB.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.204