23948sdkhjf

Ny generasjon Amada Alpha laser

Amada har lansert den femte generasjonen av sin, ifølge produsenten, svært pålitelige og populære LC-α (Alpha) CNC lasermaskin, som er konstruert for høykvalitativ plateskjæring med høy produktivitet.

Blant maskinens hovedfunksjoner finnes et nytt børstebord, som erstatter det tidligere kulebordet, en optimalisert laserresonator, Amada ADSS (Amada Digital Support System) og Amadas nyeste AMNC 3i-styring. Maskinen ble presentert i Europa på messen Blechexpo 2017 i Stuttgart, Tyskland, og bestillinger ble gjort allerede under åpningsdagen.

Reduserer delkostnader

Det nye børstebordet har to hovedfordeler. For det første, økt plukkrepeterbarhet ved bruk av Amadas automatiserte plukkrobot, på grunn av forbedret komponentstøtte. Dette gjør Alpha V design ideelt for automatisering med sin ekstra hastighetskomponentutvinning, som tjener til å forbedre arbeidsflyten og redusere delkostnadene. Ripefrie muligheter er en ytterligere fordel, og reduserer behovet for etterbehandling og sikrer høy produktkvalitet.

Sikrer maksimal drift

En optimalisert lasermotor i den nye Alpha V gir bedre skjærekvalitet og skjærehastighet. Videre gir dyserengjøring forbedret bearbeidingsstabilitet. Alpha V bearbeider raskere, mer pålitelig og mer effektivt enn noen gang før.

Fra operatørens perspektiv er den siste AMNC 3i-kontrolleren designet for å gi enkel, intuitiv bruk, noe som gjør opplæringen enklere og raskere. Videre tilbyr ADSS kontinuerlig maskin- og produksjonsovervåking, og gir muligheten til å implementere lean produksjon og proaktive vedlikeholdsstrategier for å sikre maksimal drift.

Plassbesparende

- Den nye Alpha V bygger på suksessen til vår velprøvde Alpha-laserserie, den mest suksessfulle hybrid-laserskjæreren globalt, med over 3.800 enheter levert siden introduksjonen i 1993, sier Matt Wood, produktansvarlig for laser hos Amada Europe, og legger til:

- Denne femte generasjonsmaskinen øker ytterligere det høye nivået av automatisert plukking av detaljer og riperfrie muligheter, samtidig som den opprettholder samme høykvalitative produksjon og er plassbesparende.

«Ren» produksjon

Amadas Alpha V er basert på det anerkjente designkonseptet med en hybridmaskin, hvor platen beveger seg i X-aksen og laserhodet i Y-aksen. Denne konfigurasjonen gir brukerne en rekke unike muligheter. For eksempel er det ingen krysskontaminering av materialer forårsaket av metallslagg som ligger igjen på skjærebordet. Denne egenskapen er av særlig relevans i bransjer hvor hygiene og renslighet er avgjørende, for eksempel innen medisin og mat, og eliminerer behovet for å kjøre to separate maskiner eller alltid kjøre detaljer i samme serie, noe som kompliserer produksjonsplaner.

Alpha V unngår også merking eller sprut på undersiden av komponenter, noe som kan være kritisk når det er høye kosmetiske krav, som for eksempel polert og børstet rustfritt stål. Evnen til å kjøre store deler er en annen fordel. Til tross for at det er en kompakt konstruksjon med ett bord har Alpha V kapasiteten, via reposisjonering, til å håndtere plater på fire meter eller mer. Ytterligere fordeler er et bord med lang levetid, ingen oppstikkende detaljer samt enkel fjerning av detaljer via en arbeidsluke.

Gir konkurransefortrinn

- På grunn av den eksepsjonelle produksjonskvaliteten og levetiden til Amada-maskiner, viser våre register at det finnes Alpha-lasere i feltet som er over 20 år. Men selv om de fortsatt er pålitelige, har moderne industrikrav endret seg. Leveringskrav og kvalitetsspesifikasjoner har økt, og det er behov for større kapasitet og repeterbarhet, uttaler Wood.

Maskiner som den nye Alpha V tilbyr høyere nivåer av automatisering og muligheten til å redusere eller eliminere sekundære operasjoner, så det gir rask avkastning for de som er forberedt på å oppgradere.

- Mange av de nye funksjonene kommer fra å lytte nøye til eksisterende brukere. Resultatet er en oppgradert serie med lasermaskiner som kan skjære materialer med raskere hastighet, høyere kvalitet og større brukervennlighet. For nye brukere av Amada Alpha-hybridlaserteknikk, inklusive underleverandører, gir disse fordelene åpenbart et konkurransefortrinn. Den unike Amada Alpha V er et attraktivt alternativ for de som vil effektivisere sin produksjon, konkluderer Matt Wood.

For mer informasjon se: www.amada.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078