23948sdkhjf

Skolen med alt på stell

Da Jessheim videregående skole skulle bygge opp verkstedet for Teknikk og industriell produksjon (TIP) tok man oppgaven på alvor. Resultatet er et velfungerende moderne verksted og økt interesse for faget.

Det er en ivrig gjeng med elever som møter Maskinregisteret i den nye verkstedhallen. Praten går livlig og vi får svar på om det er gøy å gå på TIP. Et unisont ja er svaret og fagleder Leif Ruud får et bredt smil om munnen.

Grundig til verks

Maskinregisteret har besøkt mange videregående skoler opp gjennom årene, dere ser ut til å være blant de beste vi har besøkt, hvordan har dere fått til et så flott og velutrustet verksted?

- Det har vært et fantastisk godt samarbeid mellom Veidekke som byggeier, fylkeskommunen, skolen, og industrien. Det har vært en grundig prosess der vi har hatt møter med industribedrifter for å kartlegge og definere behov og kravspesifikasjoner til opplæring og teknologi. Vi har brukt et helt år på denne prosessen, og vi opplever at både elever og industribedriftene er fornøyd, svarer Leif Ruud.

Lyst og luftig

Han viser rund i lokalene. Med på omvisningen er også Jarle Halvorsen fra Kaspo Maskin AS. Han har hatt gleden av å levere blant annet seks Trens manuelle dreiebenker som står langs vindusrekken, samt et par manuelle fresemaskiner og to semiautomatiske metallsager. Det er lyst og luftig i verkstedhallen.

I nabohallen er det plateverksted med knekkemaskin, platevals og plasmabord. Dessuten er det et komplett sveiseverksted med åtte sveiseceller, fire gasstyper og forskriftmessig avtrekksanlegg.

I begge hallene er det solide takkraner og høye porter. Her kan det arbeides med både små og store komponenter.

Økende søkning

Alle to-års elever på TIP får opplæring innen varme arbeider. De får også innføring i 3D-modellering med bruk av programvaren SolidWorks. Elevene kan arbeide etter tegning eller DAK/DAP.

- Alt i alt har vi fått til en fin opplæringsarena her på skolen. Jessheim videregående skole har et godt rykte og her på TIP opplever vi økende søkning. Faktisk så må elevene ha over tre i snitt for å komme inn, noe som sier litt om hvor vi står, understreker Leif Ruud.

For mer informasjon se: www.jessheim.vgs.no eller www.kaspo.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.109