23948sdkhjf

Slipemaskinprodusenten Kellenberger 100 år

L. Kellenberger & Co AG, som er kjent for sine presisjonsslipemaskiner, ble etablert i 1917 i St. Gallen, Sveits, og fylte dermed 100 år i fjor, noe som ble feiret på EMO i september.

Firmaet ble startet da Leonhard Kellenberger kom tilbake til St. Gallen etter et opphold i utlandet. Full av optimisme og med masse erfaring etablerer han L. Kellenberger & Co AG, og firmaet er siden blitt kjent verden over som spesialister på utvikling og produksjon av høyteknologiske og svært presise numerisk styrte presisjonsslipemaskiner- og systemer av høyeste presisjon og sveitsisk kvalitet.

Verdensledende

I 1918 presenterte de sin første universalslipemaskin for markedet. Så lanserte de en helt ny overflateslipemaskin i 1920, samt en spesiell slipemaskin for gjenoppbygging av bilmotorer. Bare få år senere kom et finborverk, honemaskin og veivaksel slipemaskiner. Siden har det gått slag i slag innenfor verktøyslipemaskiner og etter hvert universal slipemaskiner, velkjent blant mange kunder i Norge.

I 1995 utviklet Kellenberger en ny slipemaskin (KEL-VARIA) med hydrostatiske høy-presisjons føringsbaner og med svært fleksible løsninger for slipedokkekonfigurasjoner, som muliggjorde utvendig og innvendig sliping – både rett, skrå og kontur - i en og samme oppspenning. Denne utviklingen ble en stor suksess og ga Kellenberger en plass blant et aller beste i verden.

To nye maskinrekker

Samme år ble Kellenberger en del av Hardinge Inc., Elmira, USA – verdens største maskinprodusent av alt fra manuelle presisjonsdreiebenker til høyytelses superpresise CNC-dreiebenker og –sentere, videre til høyytelses vertikale og horisontale CNC-maskineringssentre.

Samarbeidet her, og Hardinge’s strategi om sterkere engasjement innen sliping, har ført til at Kellenberger i dag også omfatter sveitsiske Hauser og Tripet, anerkjente for sine høy-presisjons produksjonsslipemaskiner og koordinatslipemaskiner med svært høy automatiseringsgrad.

Kellenberger er i dag godt kjent verden over for sin høye kvalitet og funksjonalitet og har nå også fått stor oppmerksomhet for sine designløsninger på maskinene. I forbindelse med jubileet har de utviklet to nye maskinrekker – Kellenberger 100 som dekker de tidligere Vista, Vita og Viva maskinene samt Kellenberger 1000 som er en videreutvikling av Varia maskinene – som viser helt nye konsepter.

I Norge siden 1921

Kellenberger har vært representert i Norge siden1921 da A/S G. Hartmann ble deres første utenlandske representant. I dag står det over 40 maskiner i drift i Norge hvorav 16 er CNC-styrte.

I Norge forhandles Kellenberger av Henor AS, som har spesialisert seg på slipeteknikk og leverer slipemaskiner samt et stort utvalg tilbehør som slipeskiver, avretting, renseanlegg, lagersystemer for skiver og magnetutstyr, samt prosessrådgivning og kurs i slipeteknikk.

Les mer på www.henor.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.203