23948sdkhjf

Vestmekaniske – løser det meste

I Os utenfor Bergen har et lite verksted blitt kjent for å løse alle mulige oppdrag. Siden oppstarten i 2015 har bedriften vokst fra tre årsverk til 23. Nedenfor kan du lese hvorfor.

Vestmekaniske AS er en moderne og innovativ maskineringsbedrift som produserer og leverer alle typer maskinering og metallarbeid, som fresing, sveising, dreiing og vannskjæring. Når Maskinregisteret kommer på besøk er det full aktivitet i verkstedet, men daglig leder og medeier Tom Fagerthun tar seg likevel tid til å vise oss rundt.

Stort spenn

Det maskineres, sveises, vinkelslipes og monteres, ikke bare i verkstedet men også ute i felt. Hovedområder innen sveis er aluminium og syrefast stål, men Vest Mekaniske sveiser også PEHD.

- Her ser du en prototyp vi utvikler for en kunde, den kan du ikke ta bilde av, men du kan jo se hva slags prosesser vi holder på med, sier Tom.

Maskinen er bygd opp fra bunnen av og det er mange komplekse detaljer.

Hva er årsaken til at dere er så opptatt med mange oppdrag?

- Jeg tror det er fordi vi er en gjeng entusiaster som går på med friskt mot for å løse de mest krevende oppgaver vi får. Vi blir liksom trigget av det, og resultatet er at vi lykkes med å gjøre kundene til lags. Ryktene går og det baller på seg, spesielt når vi er kjent for å ha korte leveringstider, svarer bedriftslederen, og legger til:

- Vi har vokst fra tre årsverk i 2015 til 23 personer i dag. Det har vært krevende men gøy. Noe av grunnen til dette er tillit fra kundene, men ikke minst viljen og evnen hos medarbeiderne til å stille opp når det trengs. I utgangspunktet jobber vi ett skift, men det blir også en del overtid.

Godt utrustet verksted

Kundene til Vestmekaniske finnes innen olje og gass, møbelindustri, spesialmaskiner for industri generelt og så har man en egne produkter innen fiskeindustrien, spennet er stort.

- Dette er noe av styrken vår, at vi har så mange ulike kunder og type oppdrag, for det gir oss kompetanse i mange retninger, noe som helt avgjørende skal man løse de mest komplekse og kompliserte oppgavene, mener Tom.

Valg av teknologi er også avgjørende for gode resultater.

- I tillegg til styrte og manuelle frese og dreiemaskiner har vi Kimtech vannskjæremaskin, fra P. Meidell, med fem-akset hode som kan skjære i 45 graders vinkel. I tillegg har vi satset på en rørskjæremodul til samme maskin. Dette gir oss stor fleksibilitet og har gitt oss nye oppdrag blant annet innen byggsektoren. En helt ny tre meter lang Durma kantpresse, også levert av P. Meidell, kompletterer maskinparken. Veien videre blir til underveis, og fortsetter det som det har gjort siden starten kan det bli riktig så spennende i tiden fremover, konkluderer Tom Fagerthun.

For mer informasjon se: www.vestmek.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234