23948sdkhjf

Dormer Shark Line-tapper har fått �?et ekstra bitt�?

Dormer Pramet har utvidet sitt Shark Line-program med to nye tapptyper. De populære applikasjonstappene har en unik kombinasjon av material, belegg og design som resulterer i verktøy med meget høy prosess-sikkerhet og høye ytelse.

Fargemerket for enkelthets skyld

Hver tapp har en farget ring på skaftet som angir hvilket material den er beregnet på, noe som gjør valget enkelt og hurtig.

De nyeste tilskuddene er E412 som inngår i Gul Shark-serien som er beregnet på konstruksjonsstål og lavlegert stål, samt E414 med blå ring for rustfritt stål.

Begge tappene har 48° spiralvinkel, som gir en myk og rask sponevakuering og gjør det mulig å kunne gjenge bunnhull opp til 3xD.

Øker levetiden

Sporene er slipt med en spesiell tre-radie-profil som gir konstant sponvinkel langs hele gjengekroppen, noe som gir bedre sponkontroll og mindre risiko for sponproblemer. Takket være dette kan produktiviteten økes samtidig som unødige stopp unngås.

Sponevakueringen forenkles ytterligere ved at gjengeenden på tappene er bakfaset, noe som også reduserer risken for flising ved reversering. Samtidig reduseres dreiemomentet og dermed øker også levetiden.

Andre tapper som inngår i Shark-programmet er de med rød ring for legert stål, grønn ring for aluminium og hvit ring for støpejern. Samtlige tapper fremstilles av et unikt pulvermetallurgisk stål, ulikt andre HSS-E-PM stål. Stålmaterialet har, ifølge produsenten, en overtruffen kombinasjon av eggstyrke og seighet.

For mer informasjon se: www.dormerpramet.com

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.078