23948sdkhjf

Godt i gang med SMART Industri

Det blir mer enn bare industrimesse når dørene åpnes for SMART Industri 17. til 19. april i år. – Du kan besøke utstillingen, delta på konferanse og gå på kurs samt bygge sosialt og forretningsmessig nettverk på Norges Varemesse på Lillestrøm, uttaler Tone Lindberg Grøstad, direktør i Maskingrossisternes Forening – MGF.

Det blir et bredt utvalg av aktiviteter de tre dagene SMART Industri arrangeres. MGF samarbeider med Norges Varemesse, Norsk Sveiseteknisk Forbund, KranTeknisk Forening, Norsk Forening For Automatisering, Norsk Forening For Vedlikehold, Emballasjeforeningen samt fagbladene Plast og Maskinregisteret. Målet er å skape en industrimøteplass som samler industrien på tvers av bransjer.

- Norge er et lite land, med mange små bedrifter som ikke kan ta seg tid og råd til å besøke mange fagmesser. Derfor ønsker vi å skape en møteplass for flere bransjer, der man får oppleve teknologinyheter, får faglig påfyll og kan skape nye kontakter og pleie eksisterende, sier Lindberg Grøstad.

Flere aktiviteter

I tillegg til utstilling av maskiner og utstyr blir det flere aktivitetsområder i de to messehallene A og B. Et eget område blir avsatt for sveising; Sveisetorget, et annet kalles Green Area for miljøteknologi samt et eget område for ny teknologi; Innovation corner.

- I disse områdene vil vi vise frem ny teknologi der deltakere selv kan se og prøve eksempelvis sveising og sveisesimulering. Det er viktig å få ungdommen interessert i industri og ved å vise frem moderne teknologi ønsker vi å vekke nysgjerrigheten til de unge, forteller Lindberg Grøstad.

NFEA Robotics med eget robotområde

Robotnettverket NFEA Robotics skal vise frem roboter og ny teknologi på et flere hundre kvadratmeter stort område i Hall A under SMART industri. Her vil man få innblikk i det nyeste innen robot-teknologi.

NFEA Robotics er en faggruppe som ble etablert for å rette oppmerksomheten mot robot-teknologien. Økt bruk av roboter i industri og offentlig sektor er et viktig bidrag til videre vekst for industrien i Norge. NFEA ønsker å bidra til at det skjer i et hurtigere tempo enn det man har vært vitne til så langt. Noe som må til for å heve kompetansen i industrien for at Norge skal komme seg opp på et internasjonalt nivå på robottetthet.

Kurs og konferanser

Norsk Sveiseteknisk Forbund arrangerer konferansen SMART Sveis, Norsk Forening For Vedlikehold arrangerer SMART Vedlikehold og MGF arrangerer SMART Maskin. I tillegg til konferanser holdes også en rekke fagkurs:

• NFA OEE

• NSF Introduksjon til sveisekurs

• KTF Maskinforskriften

• KTF Sikre løft i bygg og anlegg

• NFV Sertifisering innen vedlikehold

• NFV World Class Management modul

• MGF Tegningslesning

• MGF Måleteknikk

• MGF Hydraulikk

• MGF Pusteluft og trykkluft

Flere av kursene er gratis.

I tillegg holder KranTeknisk Forening medlemsmøte med faginnhold og Numerisk Brukerforening har praktisk dag på messen.

Egen ungdomsdag

Satsingen på ungdom synliggjøres også gjennom en egen �?Ungdomsdag�? som Fagskolen Tinius Olsen, Kongsberg videregående skole og K-Tech samarbeider om å gjennomføre. Her deltar elevene aktivt for å vise hvordan det er å utdanne seg til jobber i industrien.

Sett av datoene nå!

- Onsdag 18. april arrangerer vi «Meet & Eat» som blir et sosialt arrangement der utstillere, kurs/foredragsholdere og besøkere møtes til en utradisjonell middag. Det blir underholdning og dette er en gylden mulighet for å bygge nettverk, inviterer Tone Lindberg Grøstad.

- Vi er godt i rute med salg av utstillingsarealet og jobber aktivt med forberedelser til alt som skal skje i aprildagene. Målsettingen er at SMART Industri skal bli årets viktigste industrimøteplass, så sett av datoene 17. til 19. april, sier MGF-direktøren.

For mer informasjon se http://smart-industri.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.235