23948sdkhjf

SMART Industri vokser

For nøyaktig ett år siden skrev min forgjenger på denne siden om statistikker for maskinsalget i 2016 og lurte på om bunnen var nådd. De fleste var begynt å snakke om at det var lysning i sikte, men mange mente at de hadde hørt om denne lysningen så mange ganger at de var på tur til å miste troen og håpet. Nå foreligger statistikkene for 2017, og MGF kan melde om at våre medlemmer har merket at markedet snur og går ett langt hyggeligere 2018 i møte.

Vi har fire grupper som leverer til industrien og det er vekst i alle markedene. For gaffeltruck er det hos våre medlemmer en svak tilbakegang (-0,8 prosent), men vi ser at totalmarkedet i Norge har økt. Kompressor stiger fortsatt jevnt (+3,7 prosent) noe vi må si er bra etter at de hadde en utrolig vekst fra 2015 til 2016. I den tiden vi har ført statistikker er det kun i 2012 det har vært solgt flere kompressorer enn i 2017. For trebearbeiding er det all time high salg av maskiner. Vi i MGF har ikke høyere tall i våre statistikker og økningen fra 2016 til 2017 var på utrolige 43 prosent.

Og så har vi verktøymaskinene som endelig har snudd tallene, og det med glans! Vi måler ikke skjærende verktøy, håndverktøy eller annet materiell, men når det kommer til selve maskinene ser vi en vekst på hele 41,5prosent!

Totalt sett er dette fantastiske nyheter for norsk industri! Selv om det fortsatt er bedrifter som sliter, permitterte og arbeidsledige industriarbeidere, er oppturen startet. Bedriftene har begynt å investere i nytt utstyr. Vi ser at flere investerer for fremtiden med digitaliserte prosesser og de tar første skrittene mot å utnytte kunstig intelligens. Disse eksemplene må vi løfte frem og dele kunnskapen slik at en samlet norsk verkstedindustri står rustet for fremtiden. Vi må vise at Norge fortsatt leverer konkurransedyktig og med en kvalitet i verdensklassen – vi investerer for fremtiden.

På SMART industri 17. – 19. april, på Norges Varemesse, kan du både høre om suksesshistoriene, mulighetene ny teknologi gir og ikke minst se de nye mulighetene i praksis. Vi er glad for at verkstedindustrien står samlet for å vise bredden i utstyr og tjenester – helt fra råvarer velges, transport og mottak, bearbeidingsmetoder (kapping, platearbeid, sveising, maskinering, manuelle prosesser), montasje, test og ikke minst hvordan dette kan automatiseres og robotiseres for å øke effektivitet og kvalitet. Ved å besøke leverandørene våre på stand vil du få hjelp til å regne på pris, finansiering og ikke minst «return on investment», slik at du vet at du gjør et klokt valg av utstyr og tjenester.

I tillegg til å være med på medlemsmøter, seminarer og kurs bør du sette av onsdag 18. april til å være med på vår meet & eat. Her vil du garantert komme til å møte nye mennesker som vil utfordre deg, hjelpe deg og som kanskje er din neste leverandør eller største kunde. Den som ikke er med, vet ikke hva den har gått glipp av!

Vit hva som skjer - Vi sees på Norges Varemesse 17. april!

For mer informasjon se: www.mgf.no og www.smart-industri.no

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.062